Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες… Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες!

Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες… Ο Προφήτης μας Χζ. Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες!

2 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες... Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες!


Υπάρχουν στίχοι και χαντίθ που δείχνουν ξεκάθαρα τη σημασία που δίνει η θρησκεία μας στις γυναίκες. Κατά καιρούς μοιράζονται τα λόγια του Προφήτη μας για τις γυναίκες, εξηγώντας τη θέση και τη σημασία της γυναίκας στο Ισλάμ.

ΧΑΝΤΙΘ ΚΑΙ ΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

“Ω άνθρωποι! Σεβαστείτε τα δικαιώματα των γυναικών! Να τους συμπεριφέρεστε με συμπόνια και αγάπη! Σας συμβουλεύω να φοβάστε τον Θεό γι ‘αυτούς. Θεωρήσατε τις γυναίκες ως εμπιστοσύνη του Θεού, κάνατε την τιμή και την αγνότητά τους χαλάλ υποσχόμενοι στο όνομα του Θεού!” (Μουσουλμάνος, Χατζ, 147)

“Να φοβάστε τον Αλλάχ όταν πρόκειται για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των γυναικών! Γιατί τα λάβατε από τον Αλλάχ ως καταπίστευμα.” (Sahih Muslim)

«Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που είναι καλός με τις γυναίκες του (τους φέρεται καλά).

«Ταΐστε τις γυναίκες σας με ό,τι τρώτε, ντύστε τις με ό,τι φοράτε, μην τις χτυπάτε και μην λέτε άσχημα λόγια που τις πληγώνουν. (Abu Davud, Nikak, 40-41)

“Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που είναι καλός με τις γυναίκες του (τους φέρεται καλά). (Μουσουλμάνος, Birr 149)

«Μόνο οι ευγενείς σέβονται τις γυναίκες (τις εκτιμούν πολύτιμες) και αυτοί που τις βλάπτουν είναι κακοί άνθρωποι». (İbn Mace, Edeb 3; Ebû Davud, Edeb 6, Rikak 22, İ’tisam 3; Müslim, Akdiye 11)

“Να φοβάστε τον Αλλάχ όταν πρόκειται για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των γυναικών! Γιατί τα λάβατε από τον Αλλάχ ως καταπίστευμα.”

«Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που είναι ο καλύτερος για την οικογένειά του (σύζυγος και παιδιά) και εγώ είμαι ο καλύτερος για την οικογένειά σας.

Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες... Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες«Η πιο όμορφη ευλογία σε αυτόν τον κόσμο, η καλύτερη ευλογία που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος: μια γλώσσα που θυμάται, μια καρδιά που ευχαριστεί και μια γυναίκα που βοηθά τους ανθρώπους να ζουν σύμφωνα με την πίστη (ως μουσουλμάνος)». (Tirmidhi, Birr 13)

«Ο παράδεισος είναι κάτω από τα πόδια των μητέρων». (Nesâî, Τζιχάντ, 6)

“Ω άνθρωποι! Φοβάστε τον Θεό για τις γυναίκες! Έχετε το δικαίωμα στις γυναίκες σας.”

Ένας θρησκευόμενος δεν πρέπει να μισεί μια θρησκευόμενη γυναίκα. Γιατί αν δεν της αρέσει μια από τις συνήθειές του, της αρέσει μια άλλη. (Muslim, Radâ’ 61, hadith no: 1469)

«Οι γυναίκες είναι το άλλο μισό των ανδρών». (Ebu Davud, Tahanet, 94· Tirmidhi Tahanet 827)
Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες... Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες«Να είστε καλά με τις γυναίκες σας. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν! Μπορεί κάτι να μη σου αρέσει, αλλά ο Θεός έχει ορίσει πολλά καλά σε αυτό».

«Δώστε ο ένας στον άλλο καλές συμβουλές για τις γυναίκες!»

«Ο Θεός από σένα. Θέλει να είσαι καλός και καλοπροαίρετος με τις γυναίκες. γιατί είναι οι μητέρες, οι κόρες ή οι θείες σου».

“Μόνο οι ευγενείς και αξιοσέβαστοι άνθρωποι εκτιμούν τις γυναίκες. Μόνο οι πονηροί και απεχθές τις περιφρονούν.”

“Αυτός που χτυπά τη γυναίκα του δεν υπακούει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο Του. Θα είμαι αντίπαλός του την Ημέρα της Κρίσεως.”

«Οι γυναίκες είναι το άλλο μισό των ανδρών».

“Ένας θρησκευόμενος δεν πρέπει να θυμώνει με μια θρησκευόμενη γυναίκα! Αν δεν του αρέσει μια από τις συνήθειές της, μπορεί να είναι ικανοποιημένος με μια άλλη.”
Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες... Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες“Ω άνθρωποι! Σεβαστείτε τα δικαιώματα των γυναικών! Να τους συμπεριφέρεστε με συμπόνια και αγάπη! Σας συμβουλεύω να φοβάστε τον Θεό γι ‘αυτούς. Θεωρήσατε τις γυναίκες ως εμπιστοσύνη του Θεού, κάνατε την τιμή και την αγνότητά τους χαλάλ υποσχόμενοι στο όνομα του Θεού!”

“Να φοβάστε τον Αλλάχ όταν πρόκειται για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των γυναικών! Γιατί τα λάβατε από τον Αλλάχ ως καταπίστευμα.”

«Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που είναι καλός με τις γυναίκες του».

«Ταΐστε τις γυναίκες σας με ό,τι τρώτε, ντύστε τις με ό,τι φοράτε, μην τις χτυπάτε και μην λέτε άσχημα λόγια που τις πληγώνουν.

«Ο πιο ώριμος και ο καλύτερος πιστός στην πίστη είναι αυτός που είναι ο καλύτερος για τη γυναίκα του».
Χαντίθ και ρήσεις για τις γυναίκες... Ο Προφήτης μας Χζ.  Τα λόγια του Μωάμεθ για τις γυναίκες«Δώστε ο ένας στον άλλο καλές συμβουλές για τις γυναίκες!»

“Ένας θρησκευόμενος δεν πρέπει να θυμώνει με μια θρησκευόμενη γυναίκα! Αν δεν του αρέσει μια από τις συνήθειές της, μπορεί να είναι ικανοποιημένος με μια άλλη.”

«Ο Αλλάχ θέλει να είστε καλοί και ευγενικοί με τις γυναίκες επειδή είναι οι μητέρες, οι κόρες ή οι θείες σας».

“Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που είναι καλός με τη γυναίκα του. Και εγώ είμαι ο καλύτερος από εσάς στη γυναίκα μου. Μόνο οι καλοί άντρες συμπεριφέρονται καλά στις γυναίκες· μόνο οι κακοί τις προδίδουν.”

“Μόνο οι ευγενείς και αξιοσέβαστοι άνθρωποι εκτιμούν τις γυναίκες. Μόνο οι πονηροί και απεχθές τις περιφρονούν.”

“Αυτός που χτυπά τη γυναίκα του δεν υπακούει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο Του. Θα είμαι αντίπαλός του την Ημέρα της Κρίσεως.”Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2023!  Εικονογραφημένα ρητά με νόημα για την Ημέρα της Γυναίκας...

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2023! Εικονογραφημένα ρητά με νόημα για την Ημέρα της Γυναίκας…

Αποφθέγματα Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023... Ποια λόγια είπε ο Ατατούρκ και πότε;

Αποφθέγματα Ατατούρκ – Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Ποια λόγια είπε ο Ατατούρκ και πότε;