Το ταψί με γέμιση Ordu είναι καταχωρημένο!  Πώς να ετοιμάσετε ένα ταψί με γέμιση Ordu.

Το ταψί με γέμιση Ordu είναι καταχωρημένο! Πώς να ετοιμάσετε ένα ταψί με γέμιση Ordu.

2 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Το ταψί με γέμιση Ordu είναι καταχωρημένο!  Πώς να ετοιμάσετε ένα ταψί με γέμιση Ordu.


Οι προσπάθειες του δήμου της πρωτεύουσας του Ordu για αύξηση της αξίας της επωνυμίας και της αναγνώρισης των προϊόντων της πόλης συνεχίζονται. Επίσης, εγκρίθηκε η αίτηση του δήμου της πρωτεύουσας, που έχει λάβει γεωγραφική ένδειξη για πολλά προϊόντα μέχρι στιγμής, για το «Ordu icli pan». Το “Ordu Filled Pan” δημοσιεύθηκε στις 15 Αυγούστου 2023 στο Επίσημο Δελτίο Γεωγραφικών Ενδείξεων και Παραδοσιακών Ονομασιών Προϊόντων του Τουρκικού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων Αρ. 155 με πρωτοβουλία του Τμήματος Γεωργίας και Κτηνοτροφικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρωτεύουσας και καταχωρήθηκε ως προϊόν με σήμα προέλευσης.

Καταχωρήθηκε ένα ταψί με γέμιση Ordu Πώς να φτιάξετε ένα ταψί με γέμιση Ordu;

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων προϊόντων αυξήθηκε σε 16

Αφού η οροφή πλήρωσης Ordu έλαβε GI, ο αριθμός των προϊόντων GI στην επαρχία αυξήθηκε σε 16. Παλαιότερα χαλβάς Kabataş, χαλβάς από καρύδι Ordu Πέμπτης, τουρσί Ordu Plaau (Dürme), φασόλια ζάχαρης Akkuş, φασόλια βοσκού Gürgentepe, ακτινίδιο Ordu, φρυγανιά Ordu, κεφτέδες Yalıköy, τουρσί Ordu Taflan, Ordu Sakarca mihması, Orduaast roastdigal και ξερό ψωμί Mesudiye/Mesudiye ğolit, Πίτα Ordu/Ordu λάδι, Βιρμανικό επιδόρπιο με φουντούκι Ordu.

Καταχωρήθηκε ένα ταψί με γέμιση Ordu Πώς να φτιάξετε ένα ταψί με γέμιση Ordu;

Πώς να ετοιμάσετε ένα ταψί με γέμιση Ordu.

Το τηγάνι γεμάτο με Ordu είναι ένα τοπικό πιάτο της επαρχίας Ordu, το οποίο παρασκευάζεται τοποθετώντας καθαρισμένους και ξεκοκαλισμένους γαύρους για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού, τοποθετώντας από πάνω το έτοιμο πιλάφι, σκεπάζοντας ξανά με γαύρο και μαγειρεύοντας. Το γεμιστό πιλάφι γίνεται με ρύζι, κρεμμύδια, σταφίδες ή σταφίδες, φιστίκια, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι, πιπέρι τσίλι και αλάτι. Μεγάλου μεγέθους (τουλάχιστον 9 εκ.) γαύροι που αλιεύονται από την ακτή της επαρχίας Ordu χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γεμιστών τηγανιών.