Το ποίημα «Είναι 5 και 9» ολόκληρο.  Τα λόγια του ποιήματος «Στις 5 μετά τις 9:00 Ντολμαμπαχτσέ».

Το ποίημα «Είναι 5 και 9» ολόκληρο. Τα λόγια του ποιήματος «Στις 5 μετά τις 9:00 Ντολμαμπαχτσέ».

30 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Η πλήρης έκδοση του ποιήματος


Πριν από 85 χρόνια, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μας άφησε. Χιλιάδες πολίτες πηγαίνουν στους προγόνους του Anıtkabir για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και να τηρήσουν ένα λεπτό σιωπής. Η μνήμη του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ τιμάται με σεβασμό και αγάπη σε όλη τη χώρα στις 10 Νοεμβρίου. Σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα, χάσετε την Άτα διαβάζοντας «9 Ποιήματα στις 5 η ώρα».

Από τα ποιήματα της 10ης Νοεμβρίου, το ποίημα 5 και 9 είναι από τα πιο ψαγμένα από τις πρωινές ώρες.Το ποίημα με τίτλο «Πέντε και εννιά» είναι ένα ανώνυμο ποίημα. Γράφτηκε μετά τον θάνατο του Ατατούρκ, εμπνευσμένο από ένα λαϊκό τραγούδι της Ανατολίας. Με τίτλο “Five Pas Nine”, το ποίημα είχε ημερομηνία 10 Νοεμβρίου. Σχεδόν όλοι οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου γνωρίζουν αυτό το ποίημα από έξω.

ΠΛΗΡΕΣ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΣΤΙΣ 9

Η ώρα είναι πέντε και δέκα

Το Atam βρίσκεται στο Dolmabahçe

Έκλεισε τα μάτια του

Όλος ο κόσμος έκλαψε

Γιατρέ γιατρέ σήκω

Αναψε τα φώτα

Ο πατέρας μου χάθηκε

Φρόντισέ το

ψηλές λεύκες

Τα φύλλα πέφτουν

Δεν χορταίνω το άλογό μου

Μακάρι να ικανοποιηθούν τα μαύρα εδάφη

Το μουσείο κοιτάζει το μουσείο

Ο πρόγονός μου είναι στο μουσείο

τα παιδιά του προγόνου μου

Χαιρετίσματα στον Ατάμα.Ποιήματα για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου.. 2, 3, 4 στροφές σύντομο και μεγάλο δημοτικό σχολείο 10 Νοεμβρίου ποιήματα 2023..

Ποιήματα για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου.. 2, 3, 4 στροφές σύντομο και μεγάλο δημοτικό σχολείο 10 Νοεμβρίου ποιήματα 2023..