Το λάχανο γεμιστό με ελαιόλαδο καταχωρήθηκε στο Ordu

Το λάχανο γεμιστό με ελαιόλαδο καταχωρήθηκε στο Ordu

8 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Στην παραγγελία καταχωρήθηκε «ρολό μαύρο λάχανο με ελαιόλαδο».


Οι προσπάθειες του δήμου της πρωτεύουσας του Ordu για αύξηση της αξίας της επωνυμίας και της αναγνώρισης των προϊόντων της πόλης συνεχίζονται. Επίσης, το αίτημα του δήμου της πρωτεύουσας, που έχει λάβει γεωγραφική ένδειξη για πολλά προϊόντα, ικανοποιήθηκε και για την αναντικατάστατη γεύση της περιοχής, Ordu kale γεμιστό με ελαιόλαδο. Το “Ordu Kale Stuffed with Olive Oil / Ordu Beet Stuffed with Olive Oil” δημοσιεύτηκε στο Επίσημο Δελτίο Γεωγραφικής Ένδειξης και Παραδοσιακής Ονομασίας Προϊόντος Νο. 155 Υπηρεσίες του Τουρκικού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων με πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του το κεφάλαιο και καταχωρήθηκε ως προϊόν με ονομασία προέλευσης. Από την άποψη αυτή, ο αριθμός των προϊόντων ΓΕ στην επαρχία αυξήθηκε σε 17.

Η Feride Pamuk, μέλος του Συνεταιρισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Gölköy, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Güler και τον δήμο της πρωτεύουσας, που αυξάνουν την αναγνώριση αυτής της γεύσης αποκτώντας μια γεωγραφική ένδειξη. Ο Pamuk είπε: «Το λάχανο Kara είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που χρησιμοποιείται στην περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται, δοκιμάζεται, καταναλώνεται και σερβίρεται ως ξεχωριστή απόλαυση στους καλεσμένους από τις γιαγιάδες μας. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Ordu μας, Δρ. που φρόντισε για την καταχώρηση της γέμισης λαχανίδας γεμιστό με ελαιόλαδο, που φτιάχτηκε ειδικά για τους καλεσμένους του Ordu, για να συστηθεί και να γευτεί σε όλη την Τουρκία και τον κόσμο. «Ευχαριστούμε τον Mehmet Hilmi Güler», είπε.

Εγγεγραμμένα 17 προϊόντα

Αφού το Ordu Black Cabbage Roll with Olive Oil / Ordu Olive Oil Beet Roll έλαβε το GI, ο αριθμός των προϊόντων GI που καταχωρήθηκαν στην επαρχία αυξήθηκε σε 17. Παλαιότερα Χαλβάς Kabataş, Χαλβάς από καρύδι Ordu Πέμπτης, Πίκλα από τεύτλα Ordu Yayla (Dürme), φασόλια ζάχαρης Akkuş, φασόλια βοσκού Gürgentepe, ακτινίδια Ordu, φρυγανιές Ordu, κεφτεδάκια Yalıköy, τουρσί Ordu Taflan, Ordu Sakarca Mıhmas Mıhmas από Rondika, Sakarca Mıhmas, και ηχογράφησε τα Mesudiye Dried Bread/Mesudiye Goliti, Ordu Pita/Ordu Butter, Ordu Hazelnut Burmese Dessert και Ordu Stuffed Tava.