Τι προκαλεί τη συμπίεση του φυσικού αερίου και γιατί εκρήγνυται;  Συμπτώματα συμπίεσης φυσικού αερίου…

Τι προκαλεί τη συμπίεση του φυσικού αερίου και γιατί εκρήγνυται; Συμπτώματα συμπίεσης φυσικού αερίου…

29 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Τι προκαλεί τη συμπίεση του φυσικού αερίου και γιατί εκρήγνυται;  Συμπτώματα συμπίεσης φυσικού αερίου...


Έκρηξη που προκλήθηκε από φυσικό αέριο σημειώθηκε σε κτίριο στο Şirinevler της Κωνσταντινούπολης. Μετά από αυτό το περιστατικό άρχισαν να διερευνώνται πληροφορίες για την έκρηξη φυσικού αερίου. Ο όρος «συμπίεση φυσικού αερίου» αναφέρεται γενικά στη συμπίεση και αποθήκευση φυσικού αερίου υπό υψηλή πίεση.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ;

Έκρηξη φυσικού αερίου συμβαίνει όταν έρχεται σε επαφή με φωτιά ή σπινθήρες όταν αναμιγνύεται με αέρα σε κλειστό όγκο σε ποσοστό 5-15 τοις εκατό. Η συμπίεση φυσικού αερίου αναφέρεται γενικά σε μια κατάσταση όπου το φυσικό αέριο συσσωρεύεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορεί να εξαπλωθεί. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες.

ρεΠΩΣ ΣΥΜΠΙΕΣΕΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε μια απόφραξη φυσικού αερίου και να αντιδράσετε άμεσα. Το φυσικό αέριο είναι άοσμο, αλλά οι διαρροές είναι εύκολο να εντοπιστούν επειδή συχνά προστίθεται ένα άρωμα. Αν μυρίσετε φυσικό αέριο, πρέπει να φύγετε αμέσως από την περιοχή και να ειδοποιήσετε τις αρχές. Είναι σημαντικό να βρεθεί και να εξαλειφθεί η αιτία της διαρροής. Μια διαρροή φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για θέρμανση σε σπίτια και χώρους εργασίας συγκρίνεται με τη μυρωδιά του σάπιου σκόρδου.

Τι προκαλεί τη συμπίεση του φυσικού αερίου, γιατί εκρήγνυται Συμπτώματα συμπίεσης φυσικού αερίου...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Ανεπαρκής αερισμός: Σε περιπτώσεις όπου τα κτίρια ή οι βιομηχανικοί χώροι αερίζονται ανεπαρκώς, το φυσικό αέριο δεν μπορεί να αεριστεί και συσσωρεύεται.

Διαρροές: Διαρροές σε σωλήνες φυσικού αερίου ή δυσλειτουργίες στον εξοπλισμό αερίου μπορεί να προκαλέσουν εξάπλωση αερίου. Οι διαρροές είναι συχνά πιο συχνές σε σωλήνες και εξοπλισμό που είναι παλιοί, κατεστραμμένοι ή κατασκευασμένοι από ακατάλληλα υλικά.

Χαμηλές περιοχές: Επειδή το φυσικό αέριο είναι ελαφρύ, ανεβαίνει προς τα πάνω. Ωστόσο, μπορεί να συσσωρευτεί σε σημεία όπου είναι φραγμένο ή κολλημένο, ειδικά στα χαμηλότερα σημεία ενός κτιρίου ή περιοχής.

Κλειστοί χώροι: Το φυσικό αέριο μπορεί να παγιδευτεί σε κλειστούς χώρους όπως πάρκινγκ, υπόγεια και γκαράζ. Ο ανεπαρκής αερισμός σε τέτοιες περιοχές μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αερίου.

Δυσλειτουργίες εξοπλισμού: Οι δυσλειτουργίες του εξοπλισμού όπου μεταφέρεται ή αποθηκεύεται φυσικό αέριο μπορεί να προκαλέσουν διαρροές και επακόλουθη συμπίεση αερίου.

Λανθασμένη εγκατάσταση: Η ακατάλληλη εγκατάσταση συσκευών αερίου ή σωλήνων μπορεί να προκαλέσει διαρροές αερίου.

Έλλειψη φροντίδας: Οι σωλήνες αερίου και ο εξοπλισμός πρέπει να ελέγχονται και να συντηρούνται τακτικά. Η παραμέληση της συντήρησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαρροών.