Τι είναι το Equinox, τι σημαίνει;  Πότε είναι οι ισημερίες;  Ορίστε οι ημερομηνίες!

Τι είναι το Equinox, τι σημαίνει; Πότε είναι οι ισημερίες; Ορίστε οι ημερομηνίες!

1 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι το Equinox, τι σημαίνει;  Πότε είναι οι ισημερίες;  Ορίστε οι ημερομηνίες!


Εάν οι ημερομηνίες της ισημερίας επαναλαμβάνονται δύο φορές το χρόνο, τότε συμβαίνει ένα σημαντικό φυσικό γεγονός σε αυτές τις ημερομηνίες. Να τι πρέπει να ξέρετε για το ηλιοστάσιο…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

Το ηλιοστάσιο (η ισημερία της ημέρας, η ισημερία της ημέρας και της νύχτας ή ισημερία) είναι η στιγμή που ο κύκλος του φωτισμού διέρχεται από τους πόλους ως αποτέλεσμα των ακτίνων του Ήλιου που διασχίζουν τον ισημερινό. Αυτό είναι όταν η μέρα και η νύχτα είναι ίσες. Επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Η προέλευση της λέξης equinox βασίζεται στη λατινική λέξη aequinoctium, η οποία είναι συνδυασμός των λέξεων aequus (ίσο) και nox (νύχτα).

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Κατάσταση στις 23 Σεπτεμβρίου: Στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τον ισημερινό υπό γωνία 90° το μεσημέρι. Το μήκος της σκιάς είναι μηδέν στον ισημερινό. Από αυτή την ημερομηνία, οι ακτίνες του ήλιου αρχίζουν να πέφτουν κατακόρυφα στο νότιο ημισφαίριο. Από αυτή την ημερομηνία, οι μέρες αρχίζουν να είναι μεγαλύτερες από τις νύχτες στο νότιο ημισφαίριο. Το αντίθετο συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο και την αρχή του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο. Ο κύκλος φωτισμού αγγίζει τον στύλο. Την ημερομηνία αυτή, ο Ήλιος είναι ορατός και στους δύο πόλους. Η μέρα και η νύχτα είναι ίσες στη Γη. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη της εξάμηνης νύχτας στον Βόρειο Πόλο και την έναρξη της εξάμηνης ημέρας στον Νότιο Πόλο.

Κατάσταση στις 21 Μαρτίου: Στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τον ισημερινό υπό γωνία 90° το μεσημέρι. Το μήκος της σκιάς είναι μηδέν στον ισημερινό. Από αυτή την ημερομηνία, οι ακτίνες του ήλιου αρχίζουν να πέφτουν κατακόρυφα στο βόρειο ημισφαίριο. Από αυτή την ημερομηνία, οι νύχτες στο νότιο ημισφαίριο αρχίζουν να είναι μεγαλύτερες από τις ημέρες. Το αντίθετο συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτή η ημερομηνία είναι η αρχή του φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο και η αρχή της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο. Ο κύκλος φωτισμού αγγίζει τον στύλο. Την ημερομηνία αυτή, ο Ήλιος είναι ορατός και στους δύο πόλους. Η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίση στη Γη. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη της εξάμηνης νύχτας στο Νότιο Πόλο και την έναρξη της εξάμηνης ημέρας στον Βόρειο Πόλο.

Στο βόρειο ημισφαίριο, γύρω στις 21 Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία – στις 23 Σεπτεμβρίου είναι η φθινοπωρινή ισημερία.

Στο νότιο ημισφαίριο, περίπου στις 21 Μαρτίου είναι η φθινοπωρινή ισημερία – η 23η Σεπτεμβρίου είναι η εαρινή ισημερία.Είναι το Νορούζ σήμερα;  Πότε και ποια μέρα είναι το Νεβροζ;  Τι είναι το Nevruz Holiday 2022 και πότε γιορτάζεται;

Είναι το Νορούζ σήμερα; Πότε και ποια μέρα είναι το Νεβροζ; Τι είναι το Nevruz Holiday 2022 και πότε γιορτάζεται;