Τι είναι ο δορυφόρος Starlink και τι κάνει;  Σχετικά με τους δορυφόρους Starlink!

Τι είναι ο δορυφόρος Starlink και τι κάνει; Σχετικά με τους δορυφόρους Starlink!

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι ο δορυφόρος Starlink και τι κάνει;  Σχετικά με τους δορυφόρους Starlink!


Οι δορυφόροι Starlink που έστειλε στο διάστημα η SpaceX, της οποίας ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Elon Musk, έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο. Στην Κωνσταντινούπολη και σε διάφορες επαρχίες, τα διαδοχικά φώτα που εμφανίζονται στον απογευματινό ουρανό προκαλούν την περιέργεια. Εντοπίζονται από πολίτες σε πολλές επαρχίες, οι δορυφόροι Starlink παρακολουθούνται με περιέργεια. Όσοι βλέπουν μοντέρνες γραμμές κινούμενων φώτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται σε τι χρησιμεύουν. Αναφέρθηκε ότι οι δορυφόροι Starlink ήταν ο λόγος που περισσότερα από 100 φώτα εμφανίστηκαν στον ουρανό από διαφορετικά σημεία της Τουρκίας τις βραδινές ώρες. Μετά από αυτή τη δήλωση, το Starlink Satellites έγινε καυτό θέμα. Λοιπόν, τι είναι οι δορυφόροι Starlink; Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ που εντοπίστηκαν στην Τουρκία…

ΕΚΤΟΞΕ ΑΛΛΟΥΣ 54 ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ STARLINK ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ

Η SpaceX, η εταιρεία διαστημικών μεταφορών με έδρα τις ΗΠΑ που ανήκει στον επιχειρηματία Έλον Μασκ, έστειλε 54 ακόμη δορυφόρους Starlink σε τροχιά. Ο πύραυλος Falcon-9 που μετέφερε τους δορυφόρους εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τον Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στις 23:50 τοπική ώρα. Ο επαναχρησιμοποιούμενος ενισχυτής χαμηλότερου σταδίου του Falcon-9 αναφέρθηκε ότι προσγειώθηκε σε μια μη επανδρωμένη πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό στο “A Shortfall of Gravitas” μετά την εκτόξευση, ενώ το μη επαναχρησιμοποιήσιμο άνω στάδιο του πυραύλου θα μεταφέρει 54 δορυφόρους Starlink μαζί σε τροχιά. η πτήση διαρκεί 66 λεπτά. Έγινε γνωστό ότι οι δορυφόροι θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ευρυζωνικής υπηρεσίας Διαδικτύου σε περιοχές σε διάφορα μέρη του κόσμου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ STARLINK SATELLITE, ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το Starlink είναι ένας αστερισμός δορυφόρων που κατασκευάστηκε από την αμερικανική δορυφορική εταιρεία SpaceX που παρέχει δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δίκτυο 12 χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά της Γης με δορυφόρους Starlink. Ο αστερισμός αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους μαζικής παραγωγής που θα συνεργάζονται με επίγειους σταθμούς. Η εταιρεία SpaceX χρησιμοποιεί επίσης ορισμένους από τους δορυφόρους της για ερευνητικούς και επιστημονικούς σκοπούς και σχεδιάζει να πουλήσει ορισμένους από τους δορυφόρους της στον στρατό.

Τα νέα για το δίκτυο επικοινωνιών της SpaceX αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015. Οι ισχυρισμοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει αρκετό εύρος ζώνης για να μεταφέρει το 50% της συνολικής κίνησης backhaul και να καλύψει έως και το 10% της τοπικής κίνησης στο Διαδίκτυο σε πολυσύχναστες πόλεις. Στις δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ σημείωσε ότι το έργο θα καλύψει σημαντική ζήτηση για χαμηλού κόστους παγκόσμιες επιλογές ευρυζωνικού Διαδικτύου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η SpaceX έχει εκτοξεύσει 775 δορυφόρους.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ STARLINK ΣΤΟΝ Türkiye SKY

Τι είναι ένας δορυφόρος Starlink, σε τι χρησιμεύει;  Πληροφορίες για τους δορυφόρους Starlink
Τι είναι ένας δορυφόρος Starlink, σε τι χρησιμεύει;  Πληροφορίες για τους δορυφόρους Starlink
Τι είναι ένας δορυφόρος Starlink, σε τι χρησιμεύει;  Πληροφορίες για τους δορυφόρους Starlink

Τι είναι ένας δορυφόρος Starlink, σε τι χρησιμεύει;  Πληροφορίες για τους δορυφόρους StarlinkΔορυφόροι Starlink στον ουρανό της Τουρκίας!  Φάνηκε σε πολλές επαρχίες

Δορυφόροι Starlink στον ουρανό της Τουρκίας! Φάνηκε σε πολλές επαρχίες