Τι είναι οι δορυφόροι Starlink;  Εμφάνιση δορυφόρων Starlink του Elon Musk στην Τουρκία!

Τι είναι οι δορυφόροι Starlink; Εμφάνιση δορυφόρων Starlink του Elon Musk στην Τουρκία!

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι οι δορυφόροι Starlink;  Εμφάνιση δορυφόρων Starlink του Elon Musk στην Τουρκία!


Δορυφόροι Starlink Οι δορυφόροι Starlink που στάλθηκαν στο διάστημα από τη SpaceX, της οποίας ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Elon Musk, γίνονται περίεργοι από καιρό σε καιρό μετά από όσα είδαν στην Τουρκία. Οι λάμψεις του ουρανού είναι γνωστό ότι προκαλούνται από τα ηλιακά πάνελ στους δορυφόρους Starlink Leo. Η SpaceX, μια εταιρεία διαστημικών μεταφορών με έδρα τις ΗΠΑ, εκτόξευσε πρόσφατα άλλους 54 δορυφόρους Starlink σε τροχιά. Ο πύραυλος Falcon-9 που μετέφερε τους δορυφόρους εκτοξεύτηκε με επιτυχία.

Ο πύραυλος Falcon-9 που μετέφερε τους δορυφόρους εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τον Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στις 23:50 τοπική ώρα. Ο επαναχρησιμοποιούμενος ενισχυτής χαμηλότερου σταδίου του Falcon-9 αναφέρθηκε ότι προσγειώθηκε σε μια μη επανδρωμένη πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό στο “A Shortfall of Gravitas” μετά την εκτόξευση, ενώ το μη επαναχρησιμοποιήσιμο άνω στάδιο του πυραύλου θα μεταφέρει 54 δορυφόρους Starlink μαζί σε τροχιά. η πτήση διαρκεί 66 λεπτά. Έγινε γνωστό ότι οι δορυφόροι θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ευρυζωνικής υπηρεσίας Διαδικτύου σε περιοχές σε διάφορα μέρη του κόσμου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ STARLINK;

Το Starlink είναι ένας αστερισμός δορυφόρων που κατασκευάστηκε από την αμερικανική δορυφορική εταιρεία SpaceX που παρέχει δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δίκτυο 12 χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά της Γης με δορυφόρους Starlink. Ο αστερισμός αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους μαζικής παραγωγής που θα συνεργάζονται με επίγειους σταθμούς. Η εταιρεία SpaceX χρησιμοποιεί επίσης ορισμένους από τους δορυφόρους της για ερευνητικούς και επιστημονικούς σκοπούς και σχεδιάζει να πουλήσει ορισμένους από τους δορυφόρους της στον στρατό.

Τι είναι οι δορυφόροι Starlink Έλον Μασκ Οι δορυφόροι Starlink έχουν δει στην ΤουρκίαΤα νέα για το δίκτυο επικοινωνιών της SpaceX αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015. Οι ισχυρισμοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει αρκετό εύρος ζώνης για να μεταφέρει το 50% της συνολικής κίνησης backhaul και να καλύψει έως και το 10% της τοπικής κίνησης στο Διαδίκτυο σε πολυσύχναστες πόλεις. Στις δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ σημείωσε ότι το έργο θα καλύψει σημαντική ζήτηση για χαμηλού κόστους παγκόσμιες επιλογές ευρυζωνικού Διαδικτύου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η SpaceX έχει εκτοξεύσει 775 δορυφόρους.

Τι είναι οι δορυφόροι Starlink Έλον Μασκ Οι δορυφόροι Starlink έχουν δει στην ΤουρκίαΤι είναι ο δορυφόρος Starlink και τι κάνει;  Σχετικά με τους δορυφόρους Starlink!

Τι είναι ο δορυφόρος Starlink και τι κάνει; Σχετικά με τους δορυφόρους Starlink!