Τι είναι η προσευχή Kusuf, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή Kusuf; Εκτέλεση της προσευχής Kusuf (Ηλιακή έκλειψη)!

Τι είναι η προσευχή Kusuf, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή Kusuf; Εκτέλεση της προσευχής Kusuf (Ηλιακή έκλειψη)!

14 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι η προσευχή Kusuf, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή Kusuf; Εκτέλεση της προσευχής Kusuf (Ηλιακή έκλειψη)!


Σήμερα είναι η έκλειψη Ηλίου της 14ης Οκτωβρίου, ένα από τα σημαντικότερα ουράνια γεγονότα του χρόνου. Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης προσευχή kusuf θα παρακολουθηθεί με ενδιαφέρον. Αν και οι λέξεις kusuf και husuf χρησιμοποιούνται εναλλακτικά για ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις, χρησιμοποιούνται συνήθως στη fiqh και στην αστρονομική λογοτεχνία. Η λέξη Küsûf σημαίνει ηλιακή έκλειψη, Husuf για σεληνιακή έκλειψη είναι ευρέως διαδεδομένο. Η προσευχή Kusuf είναι μια προσευχή Sunnah που εκτελείται κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης (ο ήλιος καλύπτεται από το φεγγάρι). Αν και αυτή η προσευχή δεν είναι ένα από τα σημάδια της αποκάλυψης, εκλαμβάνεται ως ένα τρομακτικό γεγονός για μερικούς ανθρώπους, έτσι ο Προφήτης μας (α.σ.) μας συμβούλεψε να στραφούμε στον Θεό και να ζητήσουμε τη συγχώρεση Του κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων.

ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ KUSUF:

 • Η προσευχή Kusuf είναι μια προσευχή Sunnah που ο Προφήτης μας (α.σ.) πρόσφερε κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης ηλίου και συνέστησε στην umma του.
 • Η ώρα της προσευχής Kusuf μπορεί να γίνει από την αρχή της έκλειψης και διαρκεί μέχρι το τέλος της έκλειψης.
 • Συνήθως γίνεται σε 2 ρακάτες. Αλλά σύμφωνα με ορισμένες διηγήσεις, ο Προφήτης μας (α.σ.) πρόσφερε επίσης αυτή την προσευχή σε 4 ρακάτ.
 • Στην προσευχή Kusuf, είναι Sunnah να απαγγέλλετε μεγάλες σούρες μετά τη Fatiha. Ήταν γνωστό ότι απαγγέλλονταν μακριές σούρες όπως η Σούρα Αλ-Μπακάρα. Κατά την προσευχή συνιστώνται μακριές προσκυνήσεις και προσκυνήσεις.
 • Μετά την εκτέλεση της προσευχής ή κατά τη διάρκεια της προσευχής, είναι σούννα να ζητάμε συγχώρεση και συγχώρεση από τον Θεό, να προσευχόμαστε και να ζητάμε συγχώρεση. Γιατί οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης είναι σημάδια της δύναμης του Θεού.
 • Εάν είναι δυνατόν, η προσευχή Kusuf πρέπει να τελείται στην εκκλησία του τζαμιού. Μπορεί όμως να γίνει και στο σπίτι ή αλλού.

Τι είναι η προσευχή Kusuf, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες της προσευχής Kusuf; Εκτέλεση της Προσευχής Kusuf (Ηλιακή Έκλειψη)ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ KUSUFI, ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ;

Η προσευχή του Kusuf κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης διενεργείται. Η προσευχή του Χουσούφ είναι έκλειψη Σελήνης Είναι ένα συγκεκριμένο είδος προσευχής που πρέπει να εκτελείται όταν το Küsuf στο λεξικό σημαίνει σκεπάζω, σκοτεινίζω. Αν και υπάρχουν διαφορές αφήγησης στις πηγές χαντίθ, σε περίπτωση έκλειψης Ηλίου ο Hz. Πολλά χαντίθ αναφέρουν ότι ο Προφήτης έκανε την προσευχή Kusuf.

Λέγεται σε αυτά τα χαντίθ ότι ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ απήγγειλε αυτή την προσευχή για πολλή ώρα, και αφού τελείωσε την προσευχή και το φως του ήλιου επανεμφανίστηκε, γύρισε προς την εκκλησία και είπε: “Η Σελήνη και ο Ήλιος είναι από τα ζώδια που δείχνουν την ύπαρξη και τη δύναμη του Αλλάχ. Δεν επισκιάζονται από τον θάνατο ή τη ζωή/γέννηση κανενός. Αν δείτε έκλειψη της σελήνης ή του ήλιου, προσευχηθείτε και προσευχηθείτε μέχρι να γίνει ξεκαθαρίζει». Μερικές αφηγήσεις λένε ότι όταν έγιναν μάρτυρες αυτών των δύο γεγονότων, ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ θέλησε να πει τακμπίρ, να δώσει ελεημοσύνη και να ελευθερώσει τον δούλο (Bukhari, “Kysûf”, 1, 2, 6, 9, 15, 17, 19 “Bed?ü ‘ l- ?al?”, 4, “;This?”, 3, Müslim, “Kysûf”, 1-4, 10, 29; Nesâî, “Kysûf”, 10).

Σύμφωνα με τους Χαναφίτες νομικούς Η προσευχή του Kusuf τουλάχιστον δύο ρακάτες και τέσσερις ή περισσότερες ρακάτες μπορεί να εκτελεστεί. Για κάθε δύο έως τέσσερις ρακάτ δίνεται ένας χαιρετισμός. Όπως και με άλλες υποκλητικές προσευχές, υπάρχει μία κατάκλιση και δύο προσκυνήσεις σε κάθε ρακάτ. Ο Ιμάμ Μαλίκ, ο Ιμάμ Σαφίι και ο Αχμέντ β. Σύμφωνα με τον Hanbal, η προσευχή Kusuf εκτελείται σε δύο ρακάτες, μετά το qiyam και την υπόκλιση, όπου μια μεγάλη σούρα απαγγέλλεται σε κάθε ρακάτ, στη συνέχεια το qiyam και η υπόκλιση εκτελούνται ξανά με τον ίδιο τρόπο.Ώρα ηλιακής έκλειψης... Πότε μπορείτε να δείτε την ηλιακή έκλειψη Οκτωβρίου 2023 από την Τουρκία;

Ώρα ηλιακής έκλειψης… Πότε μπορείτε να δείτε την ηλιακή έκλειψη Οκτωβρίου 2023 από την Τουρκία;ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ KUSUF;

Η ώρα αυτής της προσευχής, την οποία μπορούν να κάνουν και άνθρωποι που ταξιδεύουν, είναι η περίοδος από την αρχή μέχρι το τέλος της έκλειψης. Η προσευχή Kusuf μπορεί να εκτελεστεί στην εκκλησία ή μόνη της χωρίς να απαγγέλλει το adhan ή το iqamah. Δεν βλάπτει αν ο ιμάμης κάνει την προσευχή της έκλειψης μαζί με την εκκλησία. Ωστόσο, σύμφωνα με την πλειοψηφία των νομικών μελετητών, είναι πιο ενάρετο να γίνεται αυτό στην εκκλησία. Η προσευχή της έκλειψης Σελήνης τελείται χωρίς εκκλησία. Είναι Σούννα να εκτελούνται αυτές οι προσευχές στο Μαστζίντ. Το Adhan και το iqama δεν υπολογίζονται. Μόνο για την προσευχή της έκλειψης ηλίου είναι η κλήση es-Salâtu jamiatün: «Έλα να προσευχηθείς».

Σύμφωνα με τη διήγηση των Χαναφί, Χανμπαλί και Ιμάμ Μαλίκ, η προσευχή Kusuf δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν συμπίπτει με τους χρόνους εκτέλεσης μιας από τις προσευχές. Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι επιδίδονται σε tasbih, tahlil και istighfar αντί για προσευχή. Ο Ιμάμ Σαφίι και ο Αχμέντ β. Σύμφωνα με την ιστορία του Hanbel, αυτή η προσευχή μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με μια άλλη γνώμη του Ιμάμ Μαλίκ, δεν επιτρέπεται η προσευχή Kusuf μετά την ώρα του zawal. Μια προσευχή Kusuf που δεν μπορεί να εκπληρωθεί εγκαίρως δεν μπορεί να αντισταθμιστεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ KUSUF

1. Ρακάτ

Η πρόθεση γίνεται ως εξής: «Σκοπεύω να κάνω δύο ρακάτες της προσευχής Kusuf για χάρη του Αλλάχ». Το Iftitah Takbir λέγεται λέγοντας “Allahu Akbar” και η προσευχή αρχίζει. Απαγγέλλεται το Subhaneka. Απαγγέλλεται Euzu-Bismilah. Απαγγέλλεται η Σούρα Φατίχα. Διαβάζεται μια σούρα από το Κοράνι. Πηγαίνετε στο Ruku. Πήγαινε να προσκυνήσεις. Τεντωθείτε και πηγαίνετε ξανά στο Bow.

2. Ρακάτ

Σηκωθείτε και σταθείτε για το Qiyamah. Απαγγέλλεται η Bismillah και η Surah Fatiha. Διαβάζεται μια σούρα από το Κοράνι. Πας στο Ρούκου. Πήγαινε να προσκυνήσεις. Τεντωθείτε και πηγαίνετε ξανά στο Bow. Οι προσευχές Ettahiyyatu και Allâhumme salli, Allâhumme Bârik και Rabbenâ απαγγέλλονται ενώ κάθεστε. Η προσευχή ολοκληρώνεται με χαιρετισμό δεξιά και αριστερά, λέγοντας «As-salamu aleykum ve rahmet’ullah».14 Οκτωβρίου 2023 Επιπτώσεις Ηλιακής Έκλειψης στα Ζώδια! Ποιο ζώδιο επηρεάζεται από την έκλειψη Ηλίου;

14 Οκτωβρίου 2023 Επιπτώσεις Ηλιακής Έκλειψης στα Ζώδια! Ποιο ζώδιο επηρεάζεται από την έκλειψη Ηλίου;ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ KUSUF

Αν το συγκρίνουμε με την προσευχή kusûf, τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις καταιγίδες κ.λπ. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που ισχυρίζονται ότι συνιστάται η εκτέλεση μιας προσευχής παρόμοιας με αυτή την προσευχή σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Μάλιστα, ο Ιμπν Αμπάς αναφέρεται ότι έκανε μια τέτοια προσευχή κατά τη διάρκεια του σεισμού. Αλλά η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των Ιμάμ Μαλίκ και Ιμάμ Σαφί, διαφωνούν με αυτή την άποψη.

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από τις αφηγήσεις σχετικά με αυτό το θέμα, κατά τη διάρκεια των εκλείψεων Ηλίου και Σελήνης, η προσευχή, η ικεσία και η ανάμνηση του Αλλάχ ασχολούνται μόνο με τον Προφήτη Μωάμεθ. Εκτός από το ότι δείχνει συμμόρφωση με τη Σούννα του Προφήτη, όπως η αφαίρεση του φόβου και του άγχους που προκαλούν τέτοια σπάνια γεγονότα στους ανθρώπους καταφεύγοντας στον Αλλάχ, θυμούνται τον αληθινό δημιουργό και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη Του και ζητώντας τις ευλογίες Του, περιέχει επίσης σοφία.Τι είναι η προσευχή Χουσούφ, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή Χουσούφ; Εκτέλεση της προσευχής Husuf (έκλειψη Σελήνης)!

Τι είναι η προσευχή Χουσούφ, πότε και πώς τελείται; Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή Χουσούφ; Εκτέλεση της προσευχής Husuf (έκλειψη Σελήνης)!