Τι είναι η Μετάνοια Nasuh και πώς γίνεται;  Nasuh προσευχή της μετάνοιας, η ανάγνωση και το νόημά της!

Τι είναι η Μετάνοια Nasuh και πώς γίνεται; Nasuh προσευχή της μετάνοιας, η ανάγνωση και το νόημά της!

28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι η Μετάνοια Nasuh και πώς γίνεται;  Nasuh προσευχή της μετάνοιας, η ανάγνωση και το νόημά της!


Η μετάνοια Nasuh, η οποία είναι μετάνοια από εκείνους που μετανοούν για τις προηγούμενες αμαρτίες τους για να μην εκδηλώσουν ξανά την ίδια συμπεριφορά, έχει γίνει μια περιέργεια. Η Μετάνοια Nasuh είναι μια Κορανική Μετάνοια που είναι ειλικρινής, ειλικρινής και ειλικρινής. Η πιο σημαντική πτυχή της Μετάνοιας Nasuh, η οποία είναι μεταξύ των Sunnah του Προφήτη μας, είναι ότι αυτή η μετάνοια πρέπει να γίνει με αληθινή ειλικρίνεια και ειλικρίνεια. Μετάνοια σημαίνει ειλικρινής και ειλικρινής μετάνοια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ;

Tevbe (=Tevbe): Σημαίνει «επιστρέφω» στο λεξικό. Στην ορολογία, σημαίνει να εγκαταλείπει κανείς την ενοχή του με το να μετανιώνει ότι ήταν λάθος και να το εγκαταλείπει λόγω της ασχήμιας της συνείδησης. (Ragıb el-isfehani, el-Müfredât, σελ. 83) Η μετάνοια είναι ένας απολογισμός μεταξύ του εαυτού μας και της αίσθησης της αμαρτίας και της αυτοανανέωσης.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ NASUH;

Η λέξη Nasuh σημαίνει «ο πιο αγνός, ο πιο ειλικρινής» στο λεξικό. Επιπλέον, η λέξη περιλαμβάνει επίσης την έννοια του ράβω και κλείνω δάκρυα και δάκρυα, επισκευάζω και επισκευάζω αυτό που έχει σπάσει για να μην αφήνει κενό. Στην περίπτωση αυτή, ειλικρινής μετάνοια σημαίνει καλή πρόθεση, ειλικρίνεια καρδιάς, σοβαρή και εγκάρδια μετάνοια.

Τι είναι η μετάνοια Nasuh, πώς γίνεται;  Προσευχή μετάνοιας του Nasuh, η ανάγνωση και το νόημά τηςΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το NASUH;

Η μετάνοια Nasuh είναι η Κορανική μετάνοια που γίνεται με ειλικρίνεια, ειλικρίνεια και ειλικρίνεια. Επομένως, όταν ο άνθρωπος μετανοεί, ο κόσμος πρέπει να του γίνεται δύσκολος από τις τύψεις που νιώθει για την αμαρτία του, ο εσωτερικός του κόσμος να τον κουράζει όλο και περισσότερο και να αποσύρεται από τα πάντα και να καταφύγει στον Θεό. πίστη και ειλικρίνεια. Σε αυτή την περίπτωση, η ειλικρινής μετάνοια που περιγράφεται στο Κοράνι είναι η επιμονή και η αποφασιστικότητα να εγκαταλείψουμε αμέσως το κακό που γίνεται από άγνοια μετά τη μάθηση. (Nisa, 17) Η μετάνοια Nasuh είναι η ειλικρίνεια που δείχνουν αυτοί που δένονται σε ένα κοντάρι και δεν τρώνε ή πίνουν εξαιτίας ενός λάθους που έχουν κάνει.

Ο όρος Nasuh αναφέρεται επίσης στη Σούρα Ταχρίμ. Οι ακόλουθες εκφράσεις για το nasuh περιλαμβάνονται στην ερμηνεία της Surah Tahrîm. Η λέξη nasûh που χρησιμοποιείται σε αυτό το εδάφιο για τον τύπο της μετάνοιας που ζητήθηκε σημαίνει «καθαρή, ανόθευτη» και επίσης «επανορθωτική, επανορθωτική». Σε σχέση με αυτές τις έννοιες, η λέξη nush σημαίνει «συμβουλεύω, συμβουλεύω». Η έκφραση στο εδάφιο υποδεικνύει ότι η μετάνοια πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη τύψεις και αποφασιστικότητα να μην επιστρέψουμε στην πράξη για την οποία μετανοούμε (Zemahshari, IV, 117). Λαμβάνοντας υπόψη τις έννοιες αυτής της λέξης στο λεξικό και τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για τη μετάνοια, αυτή η λέξη μεταφράζεται ως “ειλικρινά και αποφασιστικά”. Η μετάνοια που γίνεται με τέτοια ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα ονομάζεται tevbe-i nasûh στις ισλαμικές πηγές (για τη μετάνοια βλέπε Nisâ 4/17-18· Tevbe 9/117· Furkan 25/70-71· για την εξήγηση της λέξης φως εδώ και την έκφραση “από τη δεξιά τους πλευρά” βλέπε Hadîd 57 /12· για μια εξήγηση του στίχου 9, βλέπε Tawbah 9/73).

Όταν οι λέξεις nasuh και μετάνοια συγκεντρώνονται. Καθαρή μετάνοια σημαίνει ειλικρίνεια της καρδιάς, καλή πρόθεση και ειλικρινή και σοβαρή μετάνοια.

Ο Παντοδύναμος Θεός λέει στο Ιερό Κοράνι:

«Ω εσείς που πιστεύετε! “Μετανοήστε (επιστροφή) στον Αλλάχ με tawba-i nasuh.” (Tahrim, 8) λέει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθη. Αλλά οι καλύτεροι από αυτούς που κάνουν λάθη είναι αυτοί που το μετανιώνουν αμέσως. (Βλέπε Tirmidhi, Qiyamah, 49)

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ NASUH ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΤι είναι η μετάνοια Nasuh, πώς γίνεται;  Προσευχή μετάνοιας του Nasuh, η ανάγνωση και το νόημά της
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ NASUH

“Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike tuhat şerri mâ sanâtü ebûl’ü lek bi-nîmetike aleya’üefiyabûenebû ğıfırbe.”

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ NASUH

“Θεέ μου, είσαι ο Κύριός μου, δεν υπάρχει θεός εκτός από σένα. Εσύ με δημιούργησες. Είμαι υπηρέτης σου, δεσμεύομαι με την υπόσχεση και τη διαθήκη σου όσο μπορώ. Σε σένα ζητώ καταφύγιο από το κακό που έχω έγινε, και αναγνωρίζω την ευλογία που μου έδωσες. Ομολογώ επίσης την αμαρτία μου. Συγχώρεσέ με, γιατί μόνο εσύ συγχωρείς τις αμαρτίες.”Πώς να διαβάσετε την προσευχή του Sayyidul Istighfar;  Τουρκική και αραβική ερμηνεία... Ποια προσευχή λογίζεται ως μετάνοια;

Πώς να διαβάσετε την προσευχή του Sayyidul Istighfar; Τουρκική και αραβική ερμηνεία… Ποια προσευχή λογίζεται ως μετάνοια;