Τι είναι η Κάαμπα και γιατί είναι ιερή;  Πού είναι η Κάαμπα και ποιος την έχτισε;

Τι είναι η Κάαμπα και γιατί είναι ιερή; Πού είναι η Κάαμπα και ποιος την έχτισε;

17 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Τι είναι η Κάαμπα και γιατί είναι ιερή;  Πού είναι η Κάαμπα και ποιος την έχτισε;


Τι είναι η Κάαμπα; Γιατί είναι ιερό;

Είναι ένας τόπος λατρείας που βρίσκεται στο Masjid al-Haram, γνωστός ως ο πρώτος ναός που χτίστηκε στη γη και ορίζεται ως ένα σπίτι στο Ιερό Κοράνι. Η Κάαμπα είναι ένας τόπος λατρείας που χτίστηκε από τον ίδιο τον Προφήτη Αβραάμ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Προφήτη Αβραάμ, πριν αποκαλυφθεί η θρησκεία του Ισλάμ στην ανθρωπότητα.

Παρά τις πολλές πολυθεϊστικές επιθέσεις σε όλη την ιστορία, η Κάαμπα ξαναχτίστηκε και έφτασε στη σημερινή της κατάσταση. Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα είναι ιερή είναι ότι η ξαφνική καταστροφή πολλών ειδώλων σε αυτήν τη στιγμή της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ θεωρήθηκε ως σημάδι ότι η πίστη στα είδωλα θα εξαφανιζόταν και η θρησκεία του Ισλάμ θα εμφανιζόταν. Η Κάαμπα ονομάζεται Οίκος του Αλλάχ.

Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα θεωρείται ιερή είναι ότι στη Σούρα Ελέφαντας του Ιερού Κορανίου λέγεται ότι οι φυλές που πέρασαν τους στίχους του Ιερού Κορανίου ήρθαν να καταστρέψουν την Κάαμπα με τους σκληρούς ηγεμόνες τους και έναν στρατό από ελέφαντες και ότι όλοι οι καταστράφηκαν στο λεγόμενο περιστατικό του Ελέφαντα.

Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα είναι ιερή με την ισλαμική έννοια είναι ότι ο Προφήτης Μωάμεθ προσπάθησε να διαδώσει το Ισλάμ εδώ, και λέγεται επίσης στα χαντίθ ότι η Κάαμπα είναι ιερή.

Για να εκτελέσετε το Χατζ και την Ούμρα, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε την Κάαμπα και να κάνετε περιφορά, και το προσκύνημα γίνεται υποχρεωτικό σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

Πού είναι η Κάαμπα; Πότε και από ποιον κατασκευάστηκε;

Η Κάαμπα χτίστηκε την εποχή του Προφήτη Αβραάμ. Η Κάαμπα, που χτίστηκε από τον ίδιο τον Προφήτη Αβραάμ, έγινε αποδεκτή ως ο πρώτος τόπος λατρείας και με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι πολυθεϊστικές πεποιθήσεις άλλαξαν, έγινε τόπος λατρείας όπου λάμβανε χώρα η ειδωλολατρία με την τοποθέτηση ειδώλων. Αφού ο Προφήτης Μωάμεθ διέδωσε το Ισλάμ, θεωρήθηκε ιερό μόνο για τους μουσουλμάνους.

Το Kaaba βρίσκεται στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας. Βρίσκεται στο Masjid al-Haram.