Τα ρητά του Ατατούρκ – Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023 Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιά!

Τα ρητά του Ατατούρκ – Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023 Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιά!

11 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιά!


Τα πιο αξέχαστα και νόημα όμορφα λόγια του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είναι από τα θέματα που συχνά διερευνώνται στη ζωή. Στην πραγματικότητα, τα λόγια που είπε ο μεγάλος μας ηγέτης Ατατούρκ είναι τα πιο διχασμένα. Έχει λόγια που ρίχνουν φως στο μέλλον μας και πάντα μας δίνουν κίνητρο. Είναι γνωστό ότι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχε εξαιρετική ικανότητα ομιλίας. Όταν συνδυάζεται με την εξυπνάδα του και αυτό το ταλέντο, έχει λέξεις που θα μας διαφωτίζουν για αιώνες.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 2023 ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

Όταν λέμε αδαείς, δεν εννοούμε αυτούς που δεν έχουν σπουδάσει στο σχολείο. Η επιστήμη που εννοούμε είναι η γνώση της αλήθειας. Διαφορετικά, όπως οι μεγαλύτεροι αδαείς αναδύονται από τους μορφωμένους, αληθινοί μελετητές που βλέπουν την αλήθεια μπορεί να προκύψουν από αυτούς που δεν ξέρουν καθόλου να διαβάσουν.

Ένα έθνος που δεν ζωγραφίζει, ένα έθνος που δεν σμιλεύει, ένα έθνος που δεν κάνει αυτό που απαιτεί η τεχνολογία, πρέπει να παραδεχτεί ότι αυτό το έθνος δεν έχει θέση στο δρόμο της προόδου.

Εάν ένα έθνος δεν έχει στρατό εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από το πόσο ένδοξες νίκες μπορεί να πετύχει στο πεδίο της μάχης, αυτές οι νίκες μπορούν να έχουν διαρκή αποτελέσματα μόνο με έναν στρατό εκπαίδευσης.

Εκπαιδεύστε τη νεολαία. Δώστε τους θετικές ιδέες γνώσης και σοφίας. Μαζί τους θα βρείτε τη φωτεινότητα του μέλλοντος.

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΣε μια χώρα χωρίς ελευθερία υπάρχει θάνατος και κατάρρευση. Η μητέρα κάθε επιτυχίας και σωτηρίας είναι η ελευθερία.

Έχει τεθεί ένας εθνικός στόχος. Δεν είναι δύσκολο να βρεις τρόπους για να το πετύχεις αυτό. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε σε αυτά τα δύσκολα μονοπάτια. Μπορείς να πεις ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα. Χρειαζόμαστε πραγματικά μόνο ένα πράγμα: να είμαστε εργατικοί. Όταν εξετάζουμε τα κοινωνικά μας δεινά, δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε άλλη, πιο σημαντική ασθένεια από αυτή. Είναι μια ασθένεια. Τότε η πρώτη μας δουλειά είναι να αντιμετωπίσουμε διεξοδικά αυτήν την ασθένεια. Σκοπός του είναι να κάνει τους ανθρώπους εργατικούς. Ο πλούτος και οι φυσικές του συνέπειες, η ευημερία και η ευτυχία, είναι μόνο δικαίωμα των εργατικών ανθρώπων.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο στρατός του έθνους, όσο υψηλή και αν είναι η νίκη που επιτυγχάνει, εάν το έθνος δεν έχει στρατό γνώσης, οι νίκες που κατακτήθηκαν στα πεδία των μαχών θα φτάσουν στο τέλος τους. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε ένα μεγάλο και τέλειο επιστημονικό στρατό το συντομότερο δυνατό.

Δεν θα αφήσω ως πνευματική μου κληρονομιά άκαμπτα κείμενα, δόγματα, παγωμένους και τυποποιημένους κανόνες. Η πνευματική μου κληρονομιά είναι η επιστήμη και η λογική. Όσοι θέλουν να με υιοθετήσουν μετά από μένα, θα γίνουν πνευματικοί μου κληρονόμοι, αν δεχτούν την καθοδήγηση της λογικής και της επιστήμης σε αυτόν τον κύριο άξονα.

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΝέοι, εσείς είστε αυτοί που ενισχύετε και συντηρείτε το κουράγιο μας. Με την παιδεία και τη σοφία που λάβατε, είστε το πολυτιμότερο παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, αγάπης για την πατρίδα και ελευθερίας σκέψης. Αναδυόμενη νέα γενιά, είσαι το μέλλον. Εμείς φτιάξαμε τη δημοκρατία, εσείς είστε αυτοί που την χτίζετε και την κρατάτε ζωντανή.

Το να με βλέπεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βλέπεις το πρόσωπό μου. Αν καταλαβαίνετε τις ιδέες και τα συναισθήματά μου, αρκεί.

Ο πιο αληθινός οδηγός για τα πάντα στον κόσμο, τον πολιτισμό, τη ζωή και την επιτυχία είναι η επιστήμη.

Παίρνουμε την επιστήμη και την επιστήμη από όπου κι αν βρίσκονται και τις βάζουμε στη συνείδηση ​​κάθε έθνους. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για επιστήμη και επιστήμη.

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΛΟΓΙΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Η αγάπη για τα παιδιά είναι η ανάγκη για αγάπη για τους ανθρώπους».

“Ω ανερχόμενη νέα γενιά, το μέλλον είναι δικό σας. Εμείς ιδρύσαμε τη δημοκρατία, εσείς είστε αυτοί που θα τη μεγαλώσετε και θα τη διατηρήσετε.”

“Τα παιδιά είναι η εγγύηση του μέλλοντός μας και η χαρά της ζωής. Είναι καθήκον μας ως ανθρωπότητα να μεγαλώσουμε τα σημερινά παιδιά ως ενήλικες του αύριο”.

“Μικρές κυρίες, μικροί κύριοι! Είστε όλοι ένα τριαντάφυλλο, ένα αστέρι και η φωτιά της ευτυχίας του μέλλοντος. Είστε αυτοί που ρίχνετε πραγματικό φως στη χώρα. Σκεφτείτε πόσο σημαντικοί και πολύτιμοι είστε και εργαστείτε ανάλογα. Εμείς περιμένω πολλά από σένα».

«Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή παραμέλησης και κακοποίησης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο ειδικά από τους ενήλικες».

«Συμβουλεύω τα παιδιά της χώρας που προετοιμάζονται για το μέλλον να εργαστούν με κάθε υπομονή και αποφασιστικότητα χωρίς να τα παρατήσουν μπροστά στις δυσκολίες και οι γονείς των παιδιών μας που σπουδάζουν να μην διστάσουν να κάνουν θυσίες για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους. .”

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιά“Δεν θα φτάσουμε τον στόχο μας μεγαλώνοντας μόνο τα παιδιά! Τα παιδιά ανήκουν στο μέλλον. Τα παιδιά είναι οι άντρες που φτιάχνουν το μέλλον. Αλλά οι μητέρες, οι πατέρες και οι αδερφές και οι αδερφές που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, που φτιάχνουν το μέλλον, θα πρέπει να είναι όλοι περισσότερο ή λιγότερο φωτισμένοι τώρα, για να μπορέσουν να αναθρέψουν τα παιδιά με τρόπο που να υπηρετεί αυτόν τον λαό και τη χώρα και να είναι ωφέλιμο και χρήσιμο! «Τουλάχιστον να πιστεύουν στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης! Εκτός από τα σχολεία, πρέπει να εκδίδονται και να διανέμονται στα χωριά και εφημερίδες και μικρά περιοδικά. Οι χωριανοί μας δεν διαβάζουν εφημερίδες ή περιοδικά. Χρέος όσων ξέρουν περισσότερα πρέπει να μαζέψουν αυτούς που δεν ξέρουν, να τους κάνουν να διαβάσουν και να τους εξηγήσουν την ανάγνωση».

«Τα παιδιά και οι νέοι μας που μεγαλώνουν, ανεξάρτητα από τα σύνορα της χώρας, θα πρέπει να διδαχθούν την ανάγκη να πολεμήσουν ενάντια σε στοιχεία εχθρικά προς την ανεξαρτησία της Τουρκίας, τα θεμέλια, την ταυτότητα και τις εθνικές της παραδόσεις».

«Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται από εξαιρετικά παιδιά που ανατρέφονται από πολύτιμες μητέρες».

“Μια αγνή γενιά μεγαλώνει στην καρδιά του λαού. Θα αφήσω αυτό το έργο (το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας) σε αυτόν και δεν θα κοιτάξω πίσω”.

«Πρέπει τώρα να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να εκφράζουν τις σκέψεις τους δημόσια χωρίς δισταγμό, να υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ειλικρινά και να σέβονται ως αντάλλαγμα τις ειλικρινείς σκέψεις των άλλων. Ταυτόχρονα, πρέπει να ξυπνήσουμε στην καθαρή τους καρδιά αγάπη και ενδιαφέρον για αλήθεια, καλοσύνη και όμορφα πράγματα μαζί με την πατρίδα, το έθνος, με την αγάπη της οικογένειας και των πολιτών». πρέπει να ερευνηθεί».

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

* Η Δημοκρατία υποστηρίζει την ελευθερία της σκέψης. Σεβόμαστε κάθε ιδέα αρκεί να είναι ειλικρινής και δικαιολογημένη.

* Ω ανερχόμενη νέα γενιά! Εσύ είσαι το μέλλον. Εμείς φτιάξαμε τη δημοκρατία, εσείς είστε αυτοί που την χτίζετε και την κρατάτε ζωντανή.

* Μια δημοκρατική διοίκηση ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα και τα έθιμα του τουρκικού έθνους.

Η Δημοκρατία, με τις νέες και σταθερές αρχές της, όχι μόνο οδήγησε το τουρκικό έθνος σε ένα ασφαλές και ασφαλές μέλλον, αλλά προανήγγειλε επίσης μια εντελώς νέα ζωή όσον αφορά την ασφάλεια που δημιουργούν οι αρχικές ιδέες και ψυχές του. 1936 (Atatürk SD I, σελ. 372)

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιά* Η Δημοκρατία της Τουρκίας θα είναι χαρούμενη, επιτυχημένη και νικήτρια. 29 Οκτωβρίου 1923 (Λόγος II, σελ. 814-15)

* Η δημοκρατία μας δεν είναι τόσο αδύναμη όσο φαίνεται. Η Δημοκρατία δεν κερδήθηκε δωρεάν. Χύσαμε αίμα για να το πάρουμε. Χύσαμε το κόκκινο αίμα μας παντού. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τους θεσμούς μας εάν χρειαστεί. 1923 (Atatürk SD III, σελ. 71)

* Μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι ακόμη και αν ανακηρυχθεί δημοκρατική διοίκηση, δεν είναι δυνατόν να κρατηθεί ζωντανή η σάπια δυναστεία, ακόμη και αν ανακηρυχθεί μια δημοκρατική διοίκηση, η οποία απαιτεί τη διατήρηση της παρακμασμένης δυναστείας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αδύνατη. ώστε ο τίτλος του χαλίφη να απομακρύνεται έστω και λίγο από το κεφάλι. 1927 (Λόγος II, σελ. 831)

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

*Ειρήνη στο σπίτι ειρήνη στον κόσμο.

*Ο πραγματικός μας μέντορας στη ζωή είναι η επιστήμη.

*Η κυριαρχία δεν δίνεται, αλλά λαμβάνεται.

*Πρέπει να πιστεύει κανείς ότι όλα όσα βλέπουμε στον κόσμο είναι γυναικεία δουλειά.

*Ένα έθνος που διακινδυνεύει τον θάνατο για τη ζωή και την ελευθερία του δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί.

*Αν ένα έθνος στερείται τέχνης και καλλιτεχνών, δεν μπορεί να έχει μια πλήρη ζωή.

*Αν μια μέρα τα λόγια μου έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη, τότε επιλέξτε την επιστήμη.

Ρήσεις Ατατούρκ - Τα πιο σημαντικά ρητά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 2023… Τα ρητά του Ατατούρκ για τα παιδιάΛέξεις 30 Αυγούστου, εικονομηνύματα 2023: Λόγια και φωτογραφίες του Ατατούρκ από την Ημέρα της Νίκης!

Λέξεις 30 Αυγούστου, εικονομηνύματα 2023: Λόγια και φωτογραφίες του Ατατούρκ από την Ημέρα της Νίκης!