Πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή;  Πληροφορίες Θρησκευτικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση νυχτερινής προσευχής!

Πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή; Πληροφορίες Θρησκευτικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση νυχτερινής προσευχής!

4 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή;  Πληροφορίες Θρησκευτικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση νυχτερινής προσευχής!


Η προσευχή είναι μια άλλη προϋπόθεση της ισλαμικής θρησκείας και έχει κηρυχθεί υποχρεωτική. Σημαίνει να ζητάς, να εκλιπαρείς και να λατρεύεις τον Θεό για συγχώρεση. Είναι μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές υπηρεσίες για τον μουσουλμανικό κόσμο. Για τον μουσουλμανικό κόσμο, η σημασία και η αξία της προσευχής είναι εξίσου σημαντική με την εκτέλεση της νυχτερινής προσευχής. Η προσευχή Isha είναι μια από τις πιο σημαντικές και πολύτιμες πράξεις λατρείας καθώς είναι η τελευταία από τις καθημερινές προσευχές που προσφέρεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η προσευχή είναι μια υποχρεωτική πράξη για τους μουσουλμάνους που έχουν φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία και έχουν φτάσει στην εφηβεία. Λοιπόν, πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή; Μάθετε πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή σύμφωνα με το Diyanet.

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσετε πριν ξεκινήσετε τη νυχτερινή προσευχή. Εκφράζονται ως συνθήκες έξω από την προσευχή και υπάρχουν 6. Αυτές είναι η αγνότητα από τον Άδη, η κάθαρση από την ακαθαρσία, το setr-i awret, η μελλοντική qibla, ο χρόνος και η πρόθεση. Η κάθαρση από τον Άδη δείχνει ότι η πλύση πρέπει να γίνεται πριν από την προσευχή. Ο εξαγνισμός της ακαθαρσίας σημαίνει ότι το σώμα, τα ρούχα και το περιβάλλον στο οποίο προσεύχεσαι πρέπει να είναι καθαρά. Setr-i Avret σημαίνει κάλυψη εκείνων των τμημάτων του ατόμου που προσεύχεται που πρέπει να καλύπτονται σύμφωνα με το δόγμα. Η μελλοντική qibla σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάτε την qibla κατά τη διάρκεια της προσευχής. Η ώρα δείχνει ότι η ώρα για την εκτέλεση της προσευχής πρέπει να έχει αρχίσει. Η πρόθεση είναι μια κατάσταση που απαιτεί πρόθεση κατά την προσευχή.

Οι όροι της προσευχής είναι: Ο Ιφτιτάχι έχει 6 τακμπίρ: Qiyam, Qiraat, Ruku, Prostration και Ka’de-i ahîre. Το Iftitah takbir δείχνει ότι κάποιος πρέπει να λέει “Allahu Akbar” όταν ξεκινά την προσευχή. Qiyam σημαίνει ορθοστασία και είναι ένας από τους πυλώνες της προσευχής. Το Qiraat είναι ένας όρος που υποδηλώνει ότι ένα μέρος του Κορανίου πρέπει να απαγγέλλεται κατά τη διάρκεια της προσευχής. Ρούκου σημαίνει προσκύνηση στην προσευχή.

Κατάκλιση σημαίνει ότι το μέτωπο, η μύτη, οι παλάμες, τα γόνατα και τα δάχτυλα των ποδιών ακουμπούν εντελώς το έδαφος κατά την προσευχή. Ka’de-i ahîre σημαίνει τελευταία συνεδρίαση. Πριν κάνει κανείς τη νυχτερινή προσευχή, πρέπει πρώτα να εκτελέσει άλλα καθήκοντα εκτός από την προσευχή. Μετά από αυτό, πρέπει να κάνετε μια πρόθεση στρέφοντας το χαλί προσευχής σας προς την qibla. Κατά την εκτέλεση της νυχτερινής προσευχής, γίνεται πρώτα η πρώτη προσευχή sunnah, μετά η προσευχή fard της νυχτερινής προσευχής, η τελευταία προσευχή sunnah και η προσευχή witr.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΣΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΣΑ;

1ο ρακάτ (φάρντ)

Η προσευχή ξεκινά με το να κάνεις πρόθεση. Μετά απαγγέλλεται το τακμπίρ και αφού λέγεται ALLAHÜ EKBER πρώτα απαγγέλλεται το Subhaneke.

Αναφέρεται το Eüzu και απαγγέλλεται η Surah Fatiha. Στη συνέχεια απαγγέλλονται τουλάχιστον τρεις στίχοι του Ιερού Κορανίου.

Λέτε Allahu Akbar και υποκλίνεστε στο Ruku. Πείτε «Subhane Rabbiyal Azim» τρεις φορές ενώ υποκλίνεστε. Πείτε “Semi Allahulimen Hamide” όταν σηκώνεστε όρθιος μετά το Ruku. Πείτε “Rabbana lekel Hamd” ενώ στέκεστε.

Υποκλίνεσαι λέγοντας Allahu Akbar. Πείτε «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές ενώ υποκλίνεστε. Κάθεσαι λέγοντας “Allahu Akbar” και μετά υποκλίνεσαι λέγοντας ξανά “Allahu Akbar”. Ενώ προσκυνείτε, πείτε «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Πείτε Allahu Akbar και σταθείτε για το δεύτερο rakat.

2η ρακάτ (φάρντ)

Απαγγέλλεται η Bismillah και η Surah Fatiha. Διαβάζεται η σούρα του Ζαμ. Μπαίνεις στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Το “Subhane Rabbiyal Azim” λέγεται τρεις φορές κατά τη διάρκεια του Ruku. Πείτε “Semi Allahulimen Hamide” ενώ στέκεστε από το Ruku και ενώ στέκεστε Rabbena lekel Hamd. Πείτε “Allahu Akbar” και υποκλιθείτε. Ενώ προσκυνείτε, πείτε «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Κάθεσαι λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Μετά πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ» και προσκυνήστε ξανά. Πείτε «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές ενώ υποκλίνεστε. Πες «Αλλάχ Ακμπάρ» και κάτσε. Διαβάζεται η προσευχή Ettehıyyatü. Λέγεται «Αλλάχου Ακμπάρ» και αρχίζει το τσιάμ.

3η ρακάτ (φάρντ)

Απαγγέλλεται η Μπισμίλλα. Απαγγέλλεται η Σούρα Φατίχα. Κάποιος μπαίνει στο ρούκου λέγοντας “Allahu Akbar” και λέει “Subhane Rabbiyal Azim” τρεις φορές. Όταν σηκώνεστε από το Ρούκου πείτε “Semi Allahulimen Hamide” και όταν στέκεστε πείτε “Rabbena lekel Hamd”. Σκύψτε λέγοντας “Allahu Akbar” και πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές. Καθίστε και πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ». Υποκλιθείτε ξανά και πείτε “Subhane Rabbiyel Ala”. Σηκωθείτε και πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ».

4η ρακάτ (φάρντ)

Απαγγέλλεται η Bismillah και η Surah Fatiha. Μπαίνεις στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Το “Subhane Rabbiyal Azim” λέγεται τρεις φορές κατά τη διάρκεια του Ruku. Όταν σηκώνεστε από το Ρούκου πείτε “Semi Allahulimen Hamide” και όταν σηκώνεστε εντελώς Rabbena lekel Hamd. Πηγαίνεις σε υπόκλιση λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Ενώ προσκυνείτε, πείτε «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Κάθεσαι λέγοντας “Allahu Akbar” και μετά υποκλίνεσαι λέγοντας ξανά “Allahu Akbar”. Ενώ υποκλίνεται κάποιος λέει «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές και κάθεται λέγοντας «Allahu Akbar». Διαβάζεται το Ettehıyyatü. Στη συνέχεια απαγγέλλονται οι προσευχές του Salli και του Barik. Τέλος, απαγγέλλονται οι προσευχές Rabbena και η προσευχή τελειώνει με χαιρετισμό.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΦΑΡΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΟΥΝΑΧ

Οι προσευχές Sunnah της νυχτερινής προσευχής εκτελούνται με παρόμοιο τρόπο. Το πρώτο ρακάτο είναι το ίδιο. Τα άλλα ρακάτ είναι τα ίδια, μόνο στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης, μετά την ανάγνωση της προσευχής Ettehiyyatü, απαγγέλλονται επίσης οι προσευχές Salli και Barik. Όταν ανεβείτε στο 3ο ρακάτ, ξεκινάτε ξανά με το Σουμπχανάκ και μετά τη Σούρα Φατίχα, απαγγέλλεται η Σούρα Ζαμ του Κορανίου. Στο τέταρτο ρακάτ, μετά τη Σούρα Φατίχα, απαγγέλλεται η Σούρα Ζαμ. Οι διαφορές μεταξύ της προσευχής Fard και της προσευχής Sunnah είναι οι εξής.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΣΑ;

Isha προσευχή; Αποτελείται από συνολικά 13 ρακάτες, συμπεριλαμβανομένων 4 ρακάτες της πρώτης σούννας, 4 ρακάτες της προσευχής φάρδας, 2 ρακάτες της τελευταίας σούννας και 3 ρακάτων της προσευχής του βιτρ. Η προσευχή του Witr λέγεται στο τέλος της νυχτερινής προσευχής. Η προσευχή του Witr είναι μια υποχρεωτική πράξη λατρείας. Wajib σημαίνει κάτι που πρέπει να γίνει ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικό.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ VITR

Εκτελείται μόνο σε 3 ρακάτες μετά την τελευταία σούννα της νυχτερινής προσευχής. Δεν υπάρχει διαφορά στα δύο πρώτα ρακάτια. Γίνεται σαν προσευχή φάρδας. Το Bismillah απαγγέλλεται στο 3ο ρακάτ. Απαγγέλλεται η Σούρα Φατίχα. Απαγγέλλεται η Σούρα Ζαμ. Απαγγέλλεται Takbir και απαγγέλλονται προσευχές Qunut. Πείτε Allahu Akbar και πηγαίνετε στο ruku. Μετά από αυτό, γίνεται μια προσευχή φάρδας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΝΗΣ;

Η προσευχή Isha μπορεί να γίνει αμέσως μόλις ξεκινήσει η ώρα. Πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την ώρα imsak.Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή;  Πόσες ρακέτες υπάρχουν στην απογευματινή προσευχή;  Πληροφορίες για θρησκευτικά θέματα για την απογευματινή προσευχή!

Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή; Πόσες ρακέτες υπάρχουν στην απογευματινή προσευχή; Πληροφορίες για θρησκευτικά θέματα για την απογευματινή προσευχή!