Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής σύμφωνα με το Diyanet… Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;  Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής σύμφωνα με το Diyanet… Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες; Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;

1 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής σύμφωνα με το Diyanet... Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;  Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;


Τις λεπτομέρειες της προσευχής της Παρασκευής αμφισβητούν όσοι θέλουν να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά και όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Την ιερή αυτή ημέρα, οι μουσουλμάνοι γεμίζουν τα τζαμιά και προσφέρουν προσευχές και προσεύχονται στον Παντοδύναμο Θεό. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, τις προσευχές, τις σούρες και την πλύση βήμα προς βήμα με τον Πρόεδρο των Θρησκευτικών Υποθέσεων.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Υπάρχουν 10 ρακάτες στην προσευχή της Παρασκευής. Εκτελούνται 4 ρακάτες ως πρώτη Σούννα, 2 ρακάτες ως φάρντ και 4 ρακάτες ως η τελευταία Σούννα.Μετά την τελευταία Σούννα προστίθενται 4 ρακάτες Ζουχρί Αχίρ και 2 ρακάτες της τελευταίας Σούννας της εποχής. Η προσευχή της Παρασκευής γίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Προεδρείου Θρησκευμάτων, το φάρδο της προσευχής της Παρασκευής είναι δύο ρακάτες. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη οκτώ ρακάτες σούννα, τέσσερις ρακάτες πριν από το φάρδ και τέσσερις ρακάτες μετά το φάρδ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τον επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων, η προσευχή της Παρασκευής πραγματοποιείται ως εξής:

Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν, εκτελείται η πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής στο όνομα του Αλλάχ».

Αυτή η προσευχή εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.

Στο πρώτο ρακάτ, πρώτα απαγγέλλεται το Subhanake. Στη συνέχεια απαγγέλλεται το Euzu Basmala.

Η Fâtiha και η πρόσθετη προσευχή απαγγέλλονται σε όλες τις ρακάτες.

Στην πρώτη συνεδρία απαγγέλλεται μόνο το Etteahiyyatu.

Στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Στη συνέχεια το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται στο τζαμί.

Στη συνέχεια ο ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα. Διαβάζεται κήρυγμα.

Είναι tahrimi makruh για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλά ενώ διαβάζεται το κήρυγμα.

Ενώ ο Hatîb Efendi προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμήν δυνατά. Αυτό λέγεται σιωπηλό μέσα

Ό,τι είναι χαραμ να κάνουμε ενώ προσευχόμαστε είναι επίσης χαραμ κατά την ακρόαση του κηρύγματος.

Αφού διαβάσει και τελειώσει το κήρυγμα, ο μουεζίνης απαγγέλλει το ικαμάχ.

Στη συνέχεια γίνεται η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής με δύο ρακάτες στην εκκλησία. Αυτή η προσευχή τελείται ακριβώς όπως το υποχρεωτικό μέρος της πρωινής προσευχής.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ FARZ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Είχα σκοπό να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα έναν ιμάμη που ήταν πρόθυμος να το κάνει».

Έπειτα η τελευταία Σούννα από τις τέσσερις ράκες. Η πρόθεσή του είναι: «Σκοπεύω να κάνω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η Σούννα απαγγέλλεται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα. Έτσι, η προσευχή της Παρασκευής ουσιαστικά λαμβάνει χώρα μαζί με τις προσευχές φάρδας και σούννας.

Μετά την τελευταία περιτομή γίνονται άλλες τέσσερις ρακάτες προσευχής με σκοπό το τέλος του χρόνου. Όταν κάνω πρόθεση, λέγεται: «Στο όνομα του Θεού, σκοπεύω να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής, η προσευχή της οποίας είναι πάνω μου αλλά δεν με έχει αφήσει ακόμη». Αφού γίνει η πρόθεση με αυτόν τον τρόπο, γίνεται η μεσημεριανή προσευχή, εκτός αν γίνει δεκτή λόγω έλλειψης των συνθηκών προσευχής της Παρασκευής για εκείνη την ημέρα. Εάν γίνει αποδεκτή, η τελευταία αναπάντητη προσευχή μετράει στη μεσημεριανή προσευχή.

Μετά από αυτό, εκτελούνται δύο φορές ρακάτ ως Σούννα. Η πρόθεση γίνεται λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη Σούννα αυτής της εποχής για χάρη του Αλλάχ». Αν δεν ισχύει η προσευχή της Παρασκευής, αυτά τα δέκα ρακάτια είναι για τη μεσημεριανή προσευχή. Μετά από αυτό, το Ayat al-Kursi και τα tasbihs απαγγέλλονται και προσφέρονται προσευχές.

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής σύμφωνα με θρησκευτικά θέματα... Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες, πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της ΠαρασκευήςΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

-Πρώτον: “Σκοπεύω να κάνω 2 ρακάτες προσευχές Παρασκευής για τον Αλλάχ. Ακολούθησα τον Ιμάμη που ήταν πρόθυμος να το κάνει.” πρόκειται να. Στη συνέχεια λέμε Τακμπίρ λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και αρχίζουμε να προσευχόμαστε.

Μετά το τακμπίρ, δένουμε τα χέρια και απαγγέλλουμε Subhanake σιωπηλά. Μετά τον Subhaneke δεν διαβάζουμε τίποτα και ακούμε τον ιμάμη.

-Αφού ο ιμάμης τελειώσει τις σούρες, μπαίνουμε στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, λέμε “Subhana Rabbiye’l-Azim” 3 φορές και ισιώνουμε. Όταν σηκώνουμε όρθιοι λέμε “Semi Allahu li-men hamideh” και όταν στεκόμαστε ευθεία λέμε “Rabbana lek’l hamd”. Στη συνέχεια υποκλίνουμε λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Κατά την υπόκλιση λέμε “Subhana rabbiyal-a ‘ala” τρεις φορές. Γονατίζουμε και λέμε «Αλλάχ Ακμπάρ». Αφού ξαναπούμε “Allahu Akbar”, υποκλινόμαστε ξανά και λέμε “Subhana rabbiyal-a’la” 3 φορές.

– Λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», σηκωνόμαστε από την υπόκλιση και ξεκινάμε το δεύτερο ρακάτ. Αφού σηκωθούμε, δένουμε τα χέρια μας και ακούμε τον ιμάμη χωρίς να διαβάσουμε τίποτα. Αφού ο ιμάμης τελειώσει τις σούρες, μπαίνουμε στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, λέμε “Subhana Rabbiye’l-Azim” 3 φορές και ισιώνουμε. Όταν σηκώνουμε όρθιοι λέμε “Semi Allahu li-men hamideh” και όταν στεκόμαστε ευθεία λέμε “Rabbana lek’l hamd”. Στη συνέχεια υποκλίνουμε λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Κατά την υπόκλιση λέμε “Subhana rabbiyal-a ‘ala” τρεις φορές. Γονατίζουμε και λέμε «Αλλάχ Ακμπάρ». Αφού ξαναπούμε “Allahu Akbar”, υποκλινόμαστε ξανά και λέμε “Subhana rabbiyal-a’la” 3 φορές.

-Όταν σηκωνόμαστε από την υπόκλιση, λέμε «Allahu Akbar» και καθόμαστε Tahiyyat και απαγγέλλουμε προσευχές Ettehiyyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik και Rabbena. Αφού τελειώσουμε τις προσευχές, πρώτα γυρίζουμε τα πρόσωπά μας προς τα δεξιά με τον ιμάμ και λέμε «Assalamu aleykum ve rahmet’ullah» και χαιρετούμε ο ένας τον άλλον. Ομοίως, μετά τον χαιρετισμό στα αριστερά, ολοκληρώνεται η προσευχή φάρδας της προσευχής της Παρασκευής.Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει;  Λεπτομέρειες για την ώρα της προσευχής της Παρασκευής...

Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει; Λεπτομέρειες για την ώρα της προσευχής της Παρασκευής…

Καλή Παρασκευή, εικονογραφημένα μηνύματα Παρασκευής, ρήσεις

Καλή Παρασκευή, εικονογραφημένα μηνύματα Παρασκευής, ρήσεις