Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή;  Πόσες ρακέτες υπάρχουν στην απογευματινή προσευχή;  Πληροφορίες για θρησκευτικά θέματα για την απογευματινή προσευχή!

Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή; Πόσες ρακέτες υπάρχουν στην απογευματινή προσευχή; Πληροφορίες για θρησκευτικά θέματα για την απογευματινή προσευχή!

10 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή;  Πόσες ρακέτες υπάρχουν στην απογευματινή προσευχή;  Πληροφορίες για θρησκευτικά θέματα για την απογευματινή προσευχή!


Η προσευχή είναι μια άλλη προϋπόθεση της ισλαμικής θρησκείας και έχει κηρυχθεί υποχρεωτική. Σημαίνει να ζητάς, να εκλιπαρείς και να λατρεύεις τον Θεό για συγχώρεση. Είναι μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές υπηρεσίες για τον μουσουλμανικό κόσμο. Η βραδινή προσευχή είναι διαφορετική από τις άλλες προσευχές. Εφόσον ο χρόνος είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να προσέχουμε κατά την εκτέλεση της προσευχής και να μην επαναλαμβάνουμε την προσευχή. Την βραδινή προσευχή, σε αντίθεση με άλλες προσευχές, τελείται πρώτα η υποχρεωτική προσευχή και μετά η προσευχή σούννα. Είναι επίσης μια σύντομη προσευχή όπως η πρωινή προσευχή. Δεν υπάρχει διαφορά στην εκτέλεση της βραδινής προσευχής για άνδρες και γυναίκες.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;

Η απογευματινή προσευχή τελείται μετά το βραδινό αντάν. Είναι πέντε ρακάτες, 3 φάρδες και 2 σούνες. Τρεις ρακάτες προσευχής φάρντ εκτελούνται πρώτα και στη συνέχεια η λειτουργία τελειώνει με την εκτέλεση δύο ρακάτων προσευχής σούννα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ; ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Όταν ξεκινάτε να κάνετε την απογευματινή προσευχή, το πρώτο πράγμα που λέτε είναι Κάμε και γίνεται η πρόθεση.

«Σκοπεύω να κάνω τρεις προσευχές του Μαγκρίμπ σήμερα στο όνομα του Αλλάχ».

Στη συνέχεια απαγγέλλεται το takbeer “Allahu Akbar” και οι άνδρες κρατούν ανοιχτές τις παλάμες και των δύο χεριών, οι αντίχειρες αγγίζουν τους λοβούς των αυτιών και οι γυναίκες τους κρατούν ομοίως στο στήθος και.

Αφού διπλώσετε τα χέρια στο ύψος του στήθους, απαγγείλετε Subhanake.

Το Euzu Bismillah απαγγέλλεται.

«Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismilahir rahmanir rahim» στη συνέχεια απαγγείλετε τη Surah Fatiha. Αφού διαβάσετε τη Φατίχα, μπορείτε να διαβάσετε τρεις γνωστές Σούρες.

Αφού απαγγείλετε το τακμπίρ του «Αλλάχου Άκμπαρ» υποκλιθείτε στο Ρούκου και πείτε «Subhane Rabbiyal Azim» τρεις φορές.

Όταν σηκωθείτε από το Ρούκου, πείτε “Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd” και επαναλάβετε το τακμπίρ και πηγαίνετε σε υπόκλιση.

Αφού υποκλιθείτε και πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές, ξανά τακμπίρ και καθίστε όρθιος. Αφού υποκλιθεί κανείς άλλες τρεις φορές, σηκώνεται για το δεύτερο ρακάτ.

Αφού εκτελέσετε τρεις φάρσες και δύο σούννες με αυτόν τον τρόπο, στο τελευταίο στάδιο της δεύτερης σούννας.

Κάθεσαι και λες τακμπίρ. αντίστοιχα; Απαγγέλλονται προσευχές Ettehıyyatü, Salli και Barik, Rabbena Athena και Rabbenağfirli. Χαιρετίζονται πρώτα οι άγγελοι στα δεξιά και μετά οι άγγελοι στα αριστερά.

«Es Salamu Aleykum Ve Rahmetullah» λέγεται κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού και η λατρεία σας έχει ολοκληρωθεί. Εάν θέλετε να ζητήσετε αιτήματα και ευχές, συγχώρεση και συγχώρεση, μπορείτε να το κάνετε αφού τελειώσετε την προσευχή.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

Σύμφωνα με φήμες, η βραδινή προσευχή αρχίζει με τη δύση του ηλίου και συνεχίζεται μέχρι να εξαφανιστεί το τελευταίο φως στον ορίζοντα. Έχει εξηγηθεί με αυτόν τον τρόπο στο χαντίθ του Προφήτη μας.

«Η αρχή της βραδινής προσευχής είναι η δύση του ηλίου και το τέλος είναι η εξαφάνιση του ορίζοντα». (Tirmidhi, Salat, 2; 282)Πώς να κάνετε την πρωινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες υπάρχουν στην πρωινή προσευχή;  Σύμφωνα με το Diyanet, η πρωινή προσευχή τελείται!

Πώς να κάνετε την πρωινή προσευχή; Πόσες ρακάτες υπάρχουν στην πρωινή προσευχή; Σύμφωνα με το Diyanet, η πρωινή προσευχή τελείται!