Πότε είναι η ημέρα του δασκάλου;  Ποιος Νοέμβριος είναι η Ημέρα του Δασκάλου 2023;

Πότε είναι η ημέρα του δασκάλου; Ποιος Νοέμβριος είναι η Ημέρα του Δασκάλου 2023;

12 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Πότε είναι η ημέρα του δασκάλου;  Ποιος Νοέμβριος είναι η Ημέρα του Δασκάλου 2023;


Η Ημέρα των Δασκάλων, η οποία γιορτάζεται σε παρόμοιες ημερομηνίες σε πολλές διαφορετικές χώρες, γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο στην Τουρκία. Λοιπόν, ποια είναι η ημερομηνία αυτής της σημαντικής ημέρας και πότε πέφτει φέτος;

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

Το 2023, όπως και άλλες χρονιές, η Ημέρα των Δασκάλων θα εορταστεί στις 24 Νοεμβρίου. Η 24η Νοεμβρίου 2023 πέφτει Παρασκευή.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Η 24η Νοεμβρίου 1928 είναι η ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, αποδέχτηκε τη θέση του «διευθυντή των εθνικών σχολείων». Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ τον τίτλο του «Αρχιδάσκαλου των Εθνικών Σχολείων» σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1928 και αυτός ο τίτλος έγινε επίσημος με τη δημοσίευση του Οδηγού για τα Εθνικά Σχολεία στις 24 Νοεμβρίου. Το 1981, στην 100ή επέτειο από τη γέννηση του Ατατούρκ, αποφασίστηκε να γιορταστεί η επέτειος από την ιδιότητα του «διευθυντή» ως Ημέρα των Δασκάλων σε όλη τη χώρα. Ο «Κανονισμός Εορτασμού της Ημέρας των Δασκάλων» που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 26 Φεβρουαρίου 1981 καθόρισε τους στόχους της Ημέρας των Δασκάλων, τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και τις αρμοδιότητες των κομματικών επιτροπών και τις αρχές του εορτασμού της ημέρας.

ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ…