Προσευχή για βροχή Τουρκικά και αραβικά προφορά και σημασία: Πώς να προσευχηθείτε για βροχή;

Προσευχή για βροχή Τουρκικά και αραβικά προφορά και σημασία: Πώς να προσευχηθείτε για βροχή;

18 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Προσευχή για βροχή Τουρκικά και αραβικά προφορά και σημασία: Πώς να προσευχηθείτε για βροχή;


Η ανάγνωση της τουρκικής προσευχής για βροχή συνεχίζει να ερευνάται συχνά από τους πολίτες. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσευχηθούν για βροχή επιθυμούν να προσευχηθούν με τον τρόπο που ορίζει ο Πρόεδρος Θρησκευμάτων.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ; ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μια προσευχή για βροχή κατά τη διάρκεια της ξηρασίας ονομάζεται προσευχή για τη βροχή (istikâ). Όταν προσεύχεστε για βροχή, συνιστάται να πηγαίνετε έξω από τον οικισμό με το εκκλησίασμα και να προσεύχεστε για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Πριν από την προσευχή, θα ήταν σκόπιμο να δίνεται ελεημοσύνη στους φτωχούς, ώστε όλοι να μετανοούν και να ζητούν συγχώρεση για τις αμαρτίες τους και να κάνουν ειρήνη με τους προσβεβλημένους. Όταν πηγαίνετε να προσευχηθείτε για βροχή, συνιστάται να είστε ταπεινοί και ταπεινοί και να παίρνετε τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα ζώα μαζί με τους απογόνους τους (Zeylaî, Tebyîn, I, 231).

Κατά τη διάρκεια της προσευχής για τη βροχή, η qibla γυρίζει, ο ιμάμης στέκεται και προσεύχεται με τα χέρια του σηκωμένα. Η εκκλησία σηκώνει τα χέρια και λέει «αμήν» εκεί που κάθονται (al-Fatawa’l-Hindiyye, I, 169).

Σύμφωνα με τον Αμπού Χανίφα, δεν επιτρέπεται να εκτελείται η προσευχή Sunnah κατά τη διάρκεια της προσευχής της βροχής. Ωστόσο, επιτρέπεται στο εκκλησίασμα να προσεύχεται χωριστά.

Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αμπού Γιουσούφ και τον Ιμάμ Μωάμεθ, η εκτέλεση δύο ρακάτων ομαδικής προσευχής, όπως η προσευχή του Άιντ, είναι μαντούμπ. Στην προσευχή της βροχής δεν απαγγέλλεται κανένα αντάν, ούτε iqama, ούτε τακμπίρ απαγγέλλεται από τους συντρόφους. Μετά την προσευχή διαβάζεται κήρυγμα. Όταν τελειώσει το κήρυγμα, ο ιμάμης γυρίζει την πλάτη του στους ανθρώπους, όλοι στρέφονται προς την qibla, προσεύχονται και ζητούν συγχώρεση και ζητούν βροχή (Kâsânî, Bedâi’, I, 282-284).

Στις αιρέσεις Shafi’i, Mālikī και Hanbali, υπάρχει μια προσευχή δύο ρακάτων και ένα κήρυγμα που παραδίδεται με την εκκλησία, απαγγέλλοντας τα zawaid takbirs στην προσευχή της βροχής, όπως η προσευχή του Eid (Nawawi, el-Mecmû’, V, 74 İbn Kudâme, el-Mughnî, III, 338 -339· Cezîrî, el-Mezâhibü’l-erbe’a, I, 325).

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ 1:

Allahumme es’kına gaysen mugisen henien merien ğadeken mucelilen Seyhan ammen tabekan. Allahumme eskına’l-ğayse ve la tec’alna mine’l-kanitin. Allahümme inne bi’l-biladi vel’ibadi ve’l-people mine’l-levai ve’d-danki ma la neşku illa ileyke.Allahümme enbit lenezzer’a ve eddir lena’d-dar’a ve eskena min berakati’s- semai.Ve enbit lena χίλιες ευλογίες. Allahumme inna nestağfiruke inneke künte gaffaran. Fe ersili’s-semae aleyna mindaran…

ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ:

Θεέ μου, δώσε μας μια γόνιμη βροχή που μας βοηθάει, βολεύει στην καρδιά μας, ανακουφίζει, είναι άφθονη και υγραίνει ό,τι είναι χρήσιμο. Ω Θεέ, βρέξτε μας με βροχή, μη μας κάνετε από αυτούς που χάνουν την ελπίδα. Θεέ μου! Υπάρχει τέτοια έλλειψη σε υπηρέτες, επαρχίες και άλλα πλάσματα που δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα σε κανέναν εκτός από εσάς. Ω Παντοδύναμος Δημιουργός μας, κάνε τους καρπούς να μεγαλώσουν για εμάς. Κάντε το γάλα μας άφθονο. Βρέξτε μας με τις ευλογίες του ουρανού. Δώσε μας τις ευλογίες της γης. Ω γενναιόδωρη και γενναιόδωρη Θεέ μας, σου ζητάμε συγχώρεση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συγχωρείς, στείλε μας άφθονη βροχή από τον ουρανό. Ω, ο συγχωρεμένος και ελεήμων Κύριε μας.

Προσευχή για βροχή Τουρκική και αραβική προφορά και σημασία: Πώς να προσευχηθείτε για βροχή

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ 2

Alhamdulillahi rabbi’l-‘âlemin Er-rahmâni’r-rahîm. Mâliki yevmi’d-dîn, Lâ ilâhe illallâhu yef’alü mâ yurîd. Allâhümme entellâhu lâ ilâhe illâ ente’l-ganiyyü ve nahnü’l-fukarâu, enzil ‘aleyne’l-ğayşe vec’al mâ enzelte lenâ lena δύναμη και ευγλωττία θεϊκή hine. «ένα γκάιρε νταρίν. Allâhümme’skınâ ğayşen muğîsen merîen layern merî’an ğadekan ‘είσαι γκέιρα γρήγορα. Allâhümme’skınâ ğayşen muğışen mürîen nâfıan ğayra darrin, «γρήγορα ğayra γρήγορα. Allahümme’skınâ, Allahümme’skınâ, Allahümme’skınâ. Allahümme Eğisna, Allahümme Eğisna, Allahümme Eğisna. “Allahumme’ski ‘ibadeke ve behâimeke venşur rahmeteke ve ahyi beledeke’l-meyyite.”

ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

«Δόξα στον Κύριο των κόσμων, τον Ελεήμονα, τον Ελεήμονα, τον Κάτοχο της Κρίσης/Ημέρας της Κρίσης. Δέν υπάρχει θεός παρά μόνο ο Αλλάχ. Κάνει ό,τι θέλει. Θεέ μου! Είσαι ο Θεός, δεν υπάρχει θεός εκτός από Εσένα. Εσείς είστε πλούσιοι, εμείς είμαστε φτωχοί. Στείλτε μας άφθονη βροχή, στείλτε βροχές δύναμης και δύναμης σε εμάς και στείλτε βροχή μέχρι (όταν τη χρειαστούμε). (Abu Dawud, Salat, 260, Ibn Majah)Πώς να διαβάσετε την προσευχή με το κακό μάτι;  Τουρκική και αραβική ερμηνεία... Ποια προσευχή διαβάζεται κατά του κακού ματιού;

Πώς να διαβάσετε την προσευχή με το κακό μάτι; Τουρκική και αραβική ερμηνεία… Ποια προσευχή διαβάζεται κατά του κακού ματιού;