Πού τρέχει το ρήγμα Kumburgaz;  Χάρτης ρήγματος Kumburgaz!

Πού τρέχει το ρήγμα Kumburgaz; Χάρτης ρήγματος Kumburgaz!

27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Πού τρέχει το ρήγμα Kumburgaz;  Χάρτης ρήγματος Kumburgaz!


Η Κωνσταντινούπολη έχει αντιμετωπίσει πολλούς σεισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας της και αυτές οι φυσικές καταστροφές έχουν επηρεάσει άμεσα την υφή και τη ζωή της πόλης. Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή, η συνεχώς αυξανόμενη πυκνότητα πληθυσμού και οι κατασκευές έχουν αυξήσει περαιτέρω την ευαισθησία της Κωνσταντινούπολης στους σεισμούς. Τις τελευταίες ημέρες επιταχύνθηκε στην Κωνσταντινούπολη η αναζήτηση επικίνδυνων ρηγμάτων με δηλώσεις για τον σεισμό.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται κοντά στη δυτική προέκταση του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας. Αυτό το ρήγμα είναι μια από τις πιο ενεργές ζώνες σεισμών στην Τουρκία. Η Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει συγκλονιστεί από ισχυρούς σεισμούς σε όλη την ιστορία, ιδιαίτερα το 1509, το 1766 και το 1894, έχει δει τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των καταστροφών. Μελέτες δείχνουν ότι η Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει από μεγάλο σεισμό στο μέλλον. Σύμφωνα με ειδικούς σεισμούς, μετά τον σεισμό του 1939 στο Erzincan, το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει υποστεί ρήξη και έχει μεταφέρει το άγχος του στα δυτικά, και η επόμενη ρήξη θα συμβεί στο τμήμα Kumburgaz. Το ρήγμα Adalar και το ρήγμα Kumburgaz διαρρηγνύονται είτε μαζί είτε χωριστά. Εάν σπάσουν αυτά τα σφάλματα, το χαμηλό θα φτάσει στο 7,2 και στο 7,6.

Πού πηγαίνει η γραμμή ρηγμάτων Kumburgaz Χάρτης γραμμής ρηγμάτων KumburgazΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ KUMBURGAZ;

Στα δυτικά του Kumburgazi βρίσκεται η πόλη Celaliye-Kamiloba, στα ανατολικά η πόλη Mimarsinan, στα βόρεια η πόλη Celaliye-Kamiloba και στο Tepecik και στα νότια η Θάλασσα του Μαρμαρά. Ο κλάδος Kumburgazi της γραμμής ρηγμάτων της Βόρειας Ανατολίας περνάει το Büyükçekmece 15 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό είναι το τμήμα του ρήγματος Kumburgaz με το ένα άκρο έξω από το Silivri και το άλλο άκρο νότια του Avcılar. Μερικές από τις περιοχές κοντά και εντός της περιοχής επιρροής του ρήγματος Kumburgaz είναι:

  • Beylikdüzü
  • Μπουγιουκτσεκμετζέ
  • σιλυβρη
  • κυνηγοί
    Αυτές οι κομητείες είναι μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται πιο κοντά στις δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις της αποτυχίας.

Πού πηγαίνει η γραμμή ρηγμάτων Kumburgaz Χάρτης γραμμής ρηγμάτων Kumburgaz
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΔΡΟΥ KUMBURGAZ

Το Kumburgaz είναι μια γειτονιά στην περιοχή Büyükçekmece, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ιδρύθηκε σε μια έκταση 1.892 εκταρίων στην ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Το ρήγμα Kumburgazi βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά και αποτελεί μέρος του δυτικού κλάδου του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας (NAF). Το NAF είναι ένα από τα πιο ενεργά και επικίνδυνα ρήγματα στην Τουρκία και το ρήγμα Kumburgaz είναι μια σημαντική θέση σε αυτό το σύστημα ρήγματων γραμμών.

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ο δυτικός κλάδος του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας (συμπεριλαμβανομένου του ρήγματος Kumburgaz) βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο σεισμού. Επομένως, η σεισμική δραστηριότητα και η κίνηση των ρηγμάτων στην περιοχή παρακολουθούνται στενά και η έρευνα συνεχίζεται. Το ρήγμα Kumburgazi πιστεύεται ότι έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεγάλο σεισμό. Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας (NAF) εκτείνεται ανατολικά-δυτικά σε ένα τόξο μεταξύ της Karlıova στα ανατολικά και της κοιλάδας Mudurnu στα δυτικά.Türkiye Fault Lines Map 2023!  Από ποιες επαρχίες διέρχονται τα ενεργά ρήγματα του MTA;  AFAD Türkiye Αίτημα χάρτη κινδύνου σεισμού!

Türkiye Fault Lines Map 2023! Από ποιες επαρχίες διέρχονται τα ενεργά ρήγματα του MTA; AFAD Türkiye Αίτημα χάρτη κινδύνου σεισμού!