Ποιο είναι πιο ρεαλιστικό από τα άλλα;  Βελγική μελέτη: ο πιο ψυχοπαθής χαρακτήρας της ταινίας!  Καυτό θέμα έγινε η ερώτηση «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»!

Ποιο είναι πιο ρεαλιστικό από τα άλλα; Βελγική μελέτη: ο πιο ψυχοπαθής χαρακτήρας της ταινίας! Καυτό θέμα έγινε η ερώτηση «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»!

25 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποιο είναι πιο ρεαλιστικό από τα άλλα;  Βελγική μελέτη: ο πιο ψυχοπαθής χαρακτήρας της ταινίας!  Η ερώτηση έγινε καυτό θέμα


Μια βελγική ακαδημαϊκή μελέτη 126 φανταστικών ψυχοπαθητικών χαρακτήρων σε 400 ταινίες που γυρίστηκαν μεταξύ 1915 και 2010 κατέληξε στο συμπέρασμα ποια ήταν πιο ρεαλιστική από τις άλλες;

Α) Ο Αννίβας στη Σιωπή των Αμνών.
Β) Ο Norman Bates στο Psycho
Γ) Anton Chigurh in No Country of Old Men
Δ) Ο Τράβις Μπικκλ στον οδηγό ταξί

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Samuel Leistedt και οι φίλοι του ρώτησαν: “Ποιος είναι ο πιο ψυχοπαθής χαρακτήρας του κινηματογράφου;” Για να βρει την απάντηση στην ερώτηση, μελέτησε 400 ταινίες σε 3 χρόνια.
Η ομάδα μελέτησε ταινίες που γυρίστηκαν σε μια περίοδο περίπου 100 ετών (1915-2010) και κατέληξε σε 126 ψυχοπαθείς χαρακτήρες μετά τη μελέτη.
Στην αξιολόγηση, ο πιο ψυχοπαθής χαρακτήρας ήταν ο Anton Chigurh, τον οποίο υποδύθηκε ο Javier Bardem στην ταινία «No Country For Old Men».