Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποιες είναι οι προηγούμενες δουλειές του Hafize Gaye Erkan;

Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι; Ποιες είναι οι προηγούμενες δουλειές του Hafize Gaye Erkan;

2 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποιες είναι οι προηγούμενες δουλειές του Hafize Gaye Erkan;


Μετά τον διορισμό του Μεχμέτ Σιμσεκ ως υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας ορίστηκε ο Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν. Ο Ερκάν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και έλαβε τον τίτλο του «νεότερου καθηγητή οικονομικών», έχει σημαντική καριέρα στα χρηματοοικονομικά στο εξωτερικό. Η πρώτη διορισμένη γυναίκα πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, η Δρ. Η Hafize Gaye Erkan είναι επίσης γνωστή ως «Φοβερό Τουρκικό κορίτσι» στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Şahap Kavcıoğlu διορίστηκε πρόεδρος του Τραπεζικού, Ρυθμιστικού και Εποπτικού Συμβουλίου (BDDK).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο HAFİZE GAYE ERKAN;

Η Hafize Gaye Erkan γεννήθηκε το 1982 στο Elaziğ της Κωνσταντινούπολης από πατέρα μηχανολόγο μηχανικό και μητέρα δασκάλα μαθηματικών. Ο Ερκάν αποφοίτησε από το Λύκειο Αρρένων της Κωνσταντινούπολης με τη δεύτερη θέση και πέρασε τις πανεπιστημιακές εξετάσεις και εισήλθε στο Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Boğaziçi το 1997, καταλαμβάνοντας την 26η θέση. Αποφοίτησε στην κορυφή της τάξης του στο τμήμα του και μετακόμισε στο εξωτερικό αφού έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Ο Erkan έλαβε προσφορές υποτροφιών από 9 πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των Stanford, Princeton, Boston, Cornell και California. Ο Ερκάν επέλεξε το Πρίνστον. Έτσι, σε αντάλλαγμα για την υποτροφία «Επίτιμος Δόκτωρ», που απονέμεται μόνο σε 2 άτομα κάθε χρόνο, ο Erkan έλαβε ένα σπίτι από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, 3 χιλιάδες 200 δολάρια το μήνα σε χαρτζιλίκι και απεριόριστο προϋπολογισμό για την έρευνά του.

Κατάφερε να γίνει ο πρώτος φοιτητής που ολοκλήρωσε διετές διδακτορικό πρόγραμμα στο Πρίνστον μέσα σε ένα χρόνο. Έτσι, έγινε ο «νεότερος καθηγητής οικονομικών» της χώρας. Αργότερα, ολοκλήρωσε δύο ακόμη προγράμματα κατάρτισης στις επιστήμες διαχείρισης στο Harvard Business School και στις επιστήμες διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποια ήταν τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;Ο Hafize Gaye Erkan ξεκίνησε να εργάζεται στα οικονομικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έλαβε την εκπαίδευσή του. Άρχισε να εργάζεται στον κλάδο στη Goldman Sachs το 2005 με βάση μια προσφορά που έλαβε μετά την αποφοίτησή του από το Πρίνστον. Εργάστηκε εδώ για περίπου 9 χρόνια και στη συνέχεια έπιασε δουλειά ως διευθυντής στην First Republic Bank, μια τράπεζα που μπήκε στη διαχείριση λόγω προβλημάτων εκείνης της εποχής. Εργάστηκε ως ανώτερος διευθυντής σε διάφορες εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβούλων και σε τράπεζα. Ορισμένα οικονομικά περιοδικά τον παρουσίασαν ανάμεσα σε αξιόλογους νέους οικονομολόγους.

Έκανε μια επιτυχημένη καριέρα στην τράπεζα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σχεδόν δεκαπλάσια αύξηση των κεφαλαίων της τράπεζας. Έτσι έγινε ένας από τους κορυφαίους διευθυντές της τράπεζας. Ο Erkan ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany & Co για δύο χρόνια και σήμερα υπηρετεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας εταιρείας οικονομικών συμβούλων Marsh McLennan.

Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποια ήταν τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;