Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων;  Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων…

Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων; Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων…

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων;  Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων...


Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων;

Τα διαβατήρια προσελκύουν την προσοχή ως έγγραφα απαραίτητα για τη διεθνή είσοδο και έξοδο και τη ζωή. Για την έκδοση ή την ανανέωση διαβατηρίου, είναι σημαντικό να έχετε πληροφορίες σχετικά με τους τύπους, τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά αυτών των εγγράφων.

Τα τουρκικά διαβατήρια αποτελούνται από τέσσερις διαφορετικούς τύπους. Τα εθνικά διαβατήρια είναι μπορντό. Τα ειδικά διαβατήρια είναι πράσινα, τα διαβατήρια εργασίας ή υπηρεσίας είναι γκρι. Το χρώμα του διπλωματικού διαβατηρίου είναι μαύρο. Δεδομένου ότι τα διαβατήρια τσιπ χρησιμοποιούνται από το 2011, δεν υπάρχουν αλλαγές στα χρώματα των διαβατηρίων.

Τα είδη των διαβατηρίων και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες εκδίδονται τα διαβατήρια σε ποιον διαφέρουν. Τα έγχρωμα διαβατήρια του Μπορντό ονομάζονται γενικά διαβατήρια και εκδίδονται σε απλούς πολίτες. Αυτά τα έγγραφα έχουν σύστημα περιορισμένης κυκλοφορίας. Ειδικά διαβατήρια εκδίδονται σε πρώην γραφειοκράτες ή δημόσιους υπαλλήλους.

Τα άτομα με πράσινο διαβατήριο έχουν μεγάλη περιοχή κυκλοφορίας. Τα υπηρεσιακά διαβατήρια εκδίδονται από επίσημες αρχές σε άτομα που αποστέλλονται στο εξωτερικό. Τα διπλωματικά διαβατήρια χρησιμοποιούνται από άτομα που εργάζονται σε υψηλές θέσεις στο κράτος.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων

Τα βυσσινί διαβατήρια εκδίδονται σε απλούς πολίτες. Εάν τα άτομα δεν είναι επιλέξιμα για γκρι, πράσινο ή μαύρο διαβατήριο, μπορούν να πάρουν ένα μπορντό διαβατήριο. Με το Maroon Passport, μπορείτε να εισέλθετε περίπου στις μισές χώρες του κόσμου χωρίς βίζα ή κάνοντας αίτηση για βίζα στην πόρτα. Ωστόσο, οι εξουσίες αυτών των διαβατηρίων είναι περιορισμένες.

Οι κρατικοί υπάλληλοι με 1, 2 ή 3 πτυχία προσωπικού, γιατροί ή δάσκαλοι που εργάζονται στο κράτος λαμβάνουν πράσινο διαβατήριο. Τα άτομα με πράσινο διαβατήριο μπορούν να κρατήσουν αυτά τα έγγραφα όταν συνταξιοδοτηθούν. Με ένα πράσινο διαβατήριο, μπορείτε να εισέλθετε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες χωρίς βίζα ή κάνοντας αίτηση για βίζα μέσω διαδικτύου.

Εκδίδεται σε άτομα που έχουν γκρι διαβατήριο και σε όσους εφημερεύουν στο εξωτερικό. Σε ορισμένα μέλη της οικογένειας μπορεί επίσης να χορηγηθεί πράσινο πάσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα άτομα με μαύρα διαβατήρια δίνονται σε ανώτερα στελέχη που μπορούν να εισέλθουν σε όλες τις χώρες.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο;

Για να αποκτήσετε διαβατήριο, πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού στη σελίδα παραλαβής διαβατηρίου. Αφού συνδεθείτε στη σελίδα, επιλέγεται ο τύπος του διαβατηρίου και ο τόπος παραλαβής. Σε αυτό το στάδιο, είναι πολύ σημαντικό να εισάγετε σωστά και πλήρως τα προσωπικά δεδομένα. Αφού κλείσετε ραντεβού, πρέπει να πάτε στο ίδρυμα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμπληρωμένα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών διαβατηρίου.

Απαραίτητα έγγραφα για διαβατήριο

Τα απαιτούμενα έγγραφα εξαρτώνται από το διαβατήριο που λαμβάνετε. Γενικά, όλα τα διαβατήρια απαιτούν έγγραφα.

παλιό διαβατήριο

Ταυτότητα

βιομετρική φωτογραφία

Επιστολή συγκατάθεσης για ανηλίκους

Τέλη διαβατηρίου και βιβλίου

Επιπλέον, πρέπει να παρέχονται δακτυλικά αποτυπώματα πριν από τη λήψη διαβατηρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης, το τέλος θα καταβληθεί ανάλογα με την περίοδο ισχύος. Η περίοδος ισχύος αναφέρεται στο πόσο καιρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διαβατήριο. Οι χώρες συνήθως εκδίδουν βίζα σύμφωνα με την ελάχιστη περίοδο ισχύος του διαβατηρίου. Ενώ αυτές οι περίοδοι είναι συνήθως 6 μήνες, σε ορισμένες χώρες είναι 3 μήνες, σε άλλες 1 μήνας και σε ορισμένες 1 έτος.ΤΩΡΑ!  ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 2023… Πόσο είναι η τιμή ενός διαβατηρίου, πόσα TL;  Τέλος βιβλίου διαβατηρίου 6 μηνών, 1 έτους, 10 ετών 2023

ΤΩΡΑ! ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 2023… Πόσο είναι η τιμή ενός διαβατηρίου, πόσα TL; Τέλος βιβλίου διαβατηρίου 6 μηνών, 1 έτους, 10 ετών 2023