Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του γκουσλ;  Πώς να κάνετε γκουσλ και πότε είναι το τελευταίο;

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του γκουσλ; Πώς να κάνετε γκουσλ και πότε είναι το τελευταίο;

25 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του γκουσλ;  Πώς να κάνετε γκουσλ και πότε είναι το τελευταίο;


Καταστάσεις που απαιτούν Ghusl

Η πλύση του Γκουσλ δεν είναι μια πλύση που πρέπει να γίνεται συνέχεια. Πριν από την προσευχή, είναι απαραίτητο να κάνετε τη συνήθη πλύση. Αυτή είναι η πλύση που γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις πλύσης. Για να συμβεί αυτό, αυτές οι ειδικές καταστάσεις πρέπει να βιωθούν. Οι άνθρωποι που αγνοούν ειδικές καταστάσεις δεν μπορούν να προσκυνήσουν. Γιατί το σώμα αυτών των ανθρώπων θεωρείται ακάθαρτο σύμφωνα με τη θρησκεία μας. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να κάνετε γκουσλ. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το γκουσλ πρέπει να εκτελείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Καταστάσεις εκτέλεσης Γκουσλ:

– Όντας νέος,

– σεξουαλική επαφή,

– ακούσια απελευθέρωση σπέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου,

– Καταστάσεις που βιώθηκαν κατά την περίοδο μετά τον τοκετό.

Τα άτομα που βιώνουν τις παραπάνω καταστάσεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν πλύση. Το πλύσιμο των ρούχων θα σας κάνει να νιώσετε πιο καθαροί. Επιπλέον, το πλύσιμο πρέπει να γίνεται από όσους επιθυμούν να τελούν πιο σωστά τη λατρεία τους. Μαθαίνοντας πώς να πλένετε, μπορείτε εύκολα να το κάνετε όταν χρειάζεται.

Πώς να κάνετε Ghusl (Ghusl) πλύση;

Οι άνθρωποι που θέλουν να προσευχηθούν πρέπει πρώτα να πλυθούν. Σε περίπτωση εμποτισμού ή τοκετού, εκτός από το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να γίνει και πλήρης πλύση. Διαφορετικά, το αίτημά σας δεν θα είναι έγκυρο. Η έννοια του Ghusl είναι να καθαρίζεις κάθε μέρος του σώματος.

Πώς να κάνετε την πλύση Ghusl:

1. Πρέπει να απαγγείλετε bismillah πριν πάρετε ghusl. Αφού απαγγείλετε το Euzu Basmala, μπορείτε να αρχίσετε να εκτελείτε γκουσλ. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε το γκουσλ με τις λέξεις Bismillah. Στην πραγματικότητα, κάθε δραστηριότητα στο Ισλάμ προηγείται από τον Μπισμίλα.

2. Αρχικά, τα ιδιωτικά μέρη του σώματος πλένονται προσεκτικά, ξεκινώντας από τα χέρια. Ολόκληρο το σώμα καθαρίζεται και καθαρίζεται από τη βρωμιά. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαριστεί σχολαστικά. Ο σκοπός του Ghusl είναι να καθαρίσει σε βάθος το σώμα. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά το σώμα σας.

3. Η πλύση ξεκινά λέγοντας Bismillah και λέγοντας: «Σκοπεύω να κάνω πλύση για χάρη του Αλλάχ».

4. Πρώτον, η πλύση γίνεται όπως μια κανονική πλύση προσευχής. Για να το κάνετε αυτό, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό τρεις φορές, στη συνέχεια τραβήξτε νερό στη μύτη σας τρεις φορές και καθαρίστε τη μύτη σας.

5. Το νερό χύνεται 3 φορές, πρώτα στο κεφάλι, μετά στον δεξιό ώμο και μετά στον αριστερό ώμο. Αφού πλυθούν καλά οι ώμοι, πλένεται ξανά ολόκληρο το σώμα. Έτσι, εκτελείται γκουσλ.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Ghusl Ablution;

Οι φάρσες υποχρεώσεις του Γκουσλ διαφέρουν ελαφρώς από αίρεση σε αίρεση. Θα ήταν χρήσιμο για εσάς να μάθετε εκείνες τις φάρσες που έχουν παρόμοιες πτυχές σύμφωνα με τις αιρέσεις.

Σύμφωνα με την αίρεση των Χαναφί:

1 – πλύσιμο του εσωτερικού του στόματος,

2- πλύσιμο του εσωτερικού της μύτης,

3- Πλύσιμο κάθε μέρους του σώματος.

Σύμφωνα με την αίρεση των Μαλίκι:

1- πρόθεση,

2- πλύσιμο του σώματος,

3- για διάτρηση,

4- Μουβαλάτ,

5- Κάνοντας ένα μισοφέγγαρο μαλλιών.

Σύμφωνα με την αίρεση των Σαφιί:

1- πρόθεση,

2- Πλύνετε καλά κάθε μέρος του σώματος.

Σύμφωνα με την αίρεση των Χανμπαλί: Στην αίρεση των Χανμπαλί, το καθήκον του γκουσλ είναι ένα και αυτό είναι να πλένει ολόκληρο το σώμα. Αντίστοιχα, το γκουσλ και άλλα στοιχεία προστίθενται σε αυτό. Με άλλα λόγια, οι υποχρεώσεις του γκουσλ στα Χανμπαλί είναι οι εξής:

1- πρόθεση,

2- Bismillah,

3- πλύσιμο κάθε μέρους του σώματος,

4 – πλύσιμο του εσωτερικού του στόματος,

5- Πλύσιμο του εσωτερικού της μύτης.

Αν και υπάρχουν μικρές αλλαγές στην εκτέλεση της πλύσης σύμφωνα με τις αιρέσεις, ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος. Ο κύριος σκοπός του Γκουσλ είναι να καθαρίσει το σώμα πριν προσκυνήσει. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαροί. Το ζήτημα της αγνότητας, που είναι θεμελιώδες για το Ισλάμ, εμφανίζεται ως βασικό στοιχείο του γκουσλ. Για να ζήσετε το Ισλάμ στην πιο αληθινή του μορφή, πρέπει πάντα να φροντίζετε να είστε καθαροί.