Ποια είναι τα είδη των ποτών;  Τα πιο διάσημα είδη ποτών…

Ποια είναι τα είδη των ποτών; Τα πιο διάσημα είδη ποτών…

28 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποια είναι τα είδη των ποτών;  Τα πιο διάσημα είδη ποτών...


Ποια είναι τα είδη των ποτών;

Τα αλκοολούχα ποτά είναι ποτά που περιέχουν γενικά αιθανόλη και λαμβάνονται με διάφορες μεθόδους όπως ζύμωση ή ζύμωση. Η αιθανόλη είναι μια ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακο και επιτρέπεται η ελεγχόμενη πώληση στις περισσότερες χώρες.

Η αναλογία αιθανόλης είναι αποτελεσματική στον προσδιορισμό των ιδιοτήτων του ποτού. Οι αλκοόλες με 55% ή περισσότερο αιθανόλη έχουν πιο καυστική και διαφορετική γεύση. Τα ποτά λαμβάνονται με χαμηλή ζύμωση προϊόντων όπως η ζάχαρη ή το άμυλο.

Εάν τα ποτά που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο ανήκουν σε ελαφριά αλκοολούχα ποτά, τα ποτά που λαμβάνονται με απόσταξη ελαφρών ποτών σχηματίζουν βαριά αλκοολούχα ποτά. Τα ποτά που καταναλώνονται πιο συχνά είναι η ρακή, η μπύρα, το κρασί, η σαμπάνια, το ουίσκι και η βότκα. Αλλά φυσικά υπάρχουν περισσότερα ποτά.

Τα πιο δημοφιλή είδη ποτών

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι αρκετά συνηθισμένη τόσο εδώ όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αν και ορισμένα είδη ποτών καταναλώνονται περισσότερο, μερικά καταναλώνονται από πολύ λίγους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι είναι περίεργοι για αυτό το θέμα και το ερευνούν. Θέλουν να μάθουν για τα ποτά που καταναλώνονται περισσότερο και τις ιδιότητές τους. Εδώ είναι τα πιο γνωστά και γνωστά είδη ποτών:

Μπύρα: Η ιστορία της ανάγεται στους Σουμέριους και το κύριο συστατικό της είναι το σιτάρι. Ταυτόχρονα, ήταν η Γερμανία και η Τσεχία που παρήγαγαν για πρώτη φορά μπύρα από βύνη κριθαριού και τη διένειμαν στον κόσμο.

Ρακί: Η ρακή, γνωστή και ως τουρκική ρακή και ταυτισμένη με την τουρκική κουλτούρα, έχει ιστορία που χρονολογείται από την Οθωμανική περίοδο. Η ρακή, που πρωτοπαρήχθη και χρησιμοποιήθηκε αυτή την περίοδο, παράγεται στην Τουρκία. Η ρακή γίνεται με ζύμωση φρέσκων σταφυλιών με γλυκάνισο. Μπορεί να ανήκει στην ομάδα των βαρέων οινοπνευματωδών ποτών.

Κρασί: Το κρασί, ένα από τα πιο καταναλωτικά αλκοολούχα ποτά στον κόσμο, παράγεται από τη ζύμωση των φρούτων. Μπορεί να βγει σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Η Γαλλία παράγει και εμπορεύεται τα περισσότερα κρασιά στον κόσμο.

Σαμπάνια: Η σαμπάνια, η οποία λαμβάνεται ως αποτέλεσμα διαφόρων διεργασιών λευκού κρασιού, είναι αρκετά ακριβή. Η πατρίδα του είναι η Γαλλία.

Βότκα: Εγγενής στη Ρωσία, η βότκα παρασκευάζεται από υλικά δημητριακών όπως η σίκαλη και το σιτάρι. Είναι ένα δυνατό ποτό. Είναι διαυγές και άχρωμο σαν το νερό.

Ουίσκι: Λαμβάνεται με την παραμονή σε βαρέλι. Είναι ένα ποτό που θέλει χρόνια για να το φτιάξεις, όπως το κρασί, και γίνεται καλύτερο με την ηλικία. Το αν η πατρίδα του είναι Σκωτσέζος ή Ιρλανδός συζητείται ατελείωτα.

Τζιν: Το τζιν που καταναλώνεται συνήθως στην Αμερική, παρασκευάζεται γλυκαντικά με το άρωμα του κριθαριού, του καλαμποκιού και των σπόρων σίκαλης.

Λικέρ: Συνήθως χρησιμοποιείται με κοκτέιλ. Μπορεί να πιει και σκέτο.

Τεκίλα: Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι πίνεται με ένα σφηνάκι λεμόνι και αλάτι και είναι αρκετά δυνατή.

Από τα πιο δημοφιλή και γνωστά ποτά, αυτά τα ποτά μπορούν να βρεθούν σε πολλές διαφορετικές μάρκες, με πολλές διαφορετικές γεύσεις και περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ειδικά οι λάτρεις διεξάγουν εκτενή έρευνα για αυτό το θέμα. Δεν είναι λίγα και τα ποτά που κυκλοφορούν με συνεχώς μεταβαλλόμενες γεύσεις.