Ποια είναι τα είδη των κουρτινών;  Τα πιο διάσημα είδη κουρτινών…

Ποια είναι τα είδη των κουρτινών; Τα πιο διάσημα είδη κουρτινών…

24 Σεπτεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποια είναι τα είδη των κουρτινών;  Τα πιο διάσημα είδη κουρτινών...


Ποια είναι τα είδη των κουρτινών;

Η δομή των πτυχών της κουρτίνας επηρεάζει τον τρόπο που οι κουρτίνες κρέμονται στη ράβδο ή κρέμονται από τα παράθυρά σας. Διαφορετικά στυλ κουρτινών εξυπηρετούν επίσης μοναδικές λειτουργίες. Ορισμένες κουρτίνες εμποδίζουν το φως, ενώ άλλες είναι μόνο για διακόσμηση. Οι πιο γνωστοί και προτιμώμενοι τύποι κουρτινών είναι?

κουρτίνες με ένα πάνελ

Ένα ζευγάρι πάνελ κουρτίνες

πλισέ κουρτίνες

Κουρτίνες διπλωμένες σε κουτί

Πλισέ κουρτίνες με μολύβι

κουρτίνες με σφραγίδα

Κουρτίνες Tab Top

Κουρτίνες εξοικονόμησης ενέργειας

Κουρτίνες από περβάζι παραθύρων

Αυτές είναι κουρτίνες καφέ.

Το ύφασμα είναι σημαντικό για τις κουρτίνες. Οι τύποι υφασμάτων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και τις καλύτερες χρήσεις ανάλογα με το βάρος, την υφή, τις αντιφλεγμονώδεις ή αποκαλυπτικές ιδιότητες, την αντοχή και την αντοχή τους στο ξεθώριασμα του ήλιου. Προτιμήστε υφάσματα.

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι ένα ευέλικτο ύφασμα που χρησιμοποιείται για την επίτευξη ποικίλων στυλ. Προσφέρει μια τραγανή και καθαρή αίσθηση που ταιριάζει σε παραδοσιακά ή μοντέρνα στυλ. Επειδή μπορεί να είναι ένα πολύ ελαφρύ ύφασμα, οι βαμβακερές κουρτίνες πρέπει να είναι επενδεδυμένες σωστά, ώστε να ντύνονται και να ντυθούν όπως επιθυμείτε.

Πολυεστέρας

Αυτή είναι μια πολύ κοινή επιλογή. Ο πολυεστέρας είναι ανθεκτικός, προσιτός, εύκολος στη συντήρηση και δεν ζαρώνει, τεντώνει ή συρρικνώνεται.

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Το λινό είναι μια φυσική ίνα. Η κυματιστή όψη του δημιουργεί ένα ευάερο, χαλαρό και άνετο περιβάλλον. Καθαρίζεται εύκολα.

Δαντέλα

Οι κουρτίνες δαντέλας είναι πολύ παραδοσιακές και ρομαντικές, χρησιμοποιούνται καλύτερα για προστασία της ιδιωτικής ζωής και διάχυτο φυσικό φως. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι σε ουδέτερους τόνους που συντονίζονται εύκολα με άλλα χρώματα του δωματίου. Πρέπει να ελέγξετε αν είναι μόνο στεγνό καθάρισμα ή αν είναι λίγο πιο ανθεκτικό και πλένεται στο πλυντήριο.

Τα πιο διάσημα είδη κουρτινών

Κουρτίνες με μονό πάνελ

Τα μεμονωμένα πάνελ έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ολόκληρο το παράθυρο και να μαζεύονται στη μία πλευρά όταν ανοίγουν.

Ένα ζευγάρι πάνελ κουρτίνες

Οι διπλές κουρτίνες πάνελ πωλούνται σε ζευγάρια, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε τις κουρτίνες και στις δύο πλευρές του παραθύρου. Αυτές οι κουρτίνες κλείνουν τραβώντας το κέντρο κάθε πάνελ και μπορούν να κρατηθούν ανοιχτές με άγκυρες κουρτινών.

Πιεσμένες πλισέ κουρτίνες

Οι κουρτίνες με πλισέ (ή προσαρμοσμένες πτυχές) είναι ο πιο δημοφιλής τύπος πτυχωτών κουρτινών. Οι ραμμένες και πιεσμένες πιέτες στο πάνω μέρος επιτρέπουν στις πιέτες του υφάσματος να ρέουν προς τα κάτω, δημιουργώντας μια κομψή και επίσημη εμφάνιση.

Πλισέ κουρτίνες

Στις πιέτες κουτιού, οι πιέτες τρέχουν βαθιά και αδιάκοπα σε όλο το ύφασμα, παρέχοντας πλήρη κάλυψη και ξεχωριστή εμφάνιση.

Πλισέ κουρτίνες με μολύβι

Οι πτυχωτές κουρτίνες με μολύβι έχουν πιο λεπτές ατομικές πιέτες που διευκολύνουν την εργασία με διαφορετικούς γάντζους ή ράβδους κουρτινών.

Κουρτίνες με δακτύλιο

Οι διαφανείς κουρτίνες ή οι κουρτίνες έχουν μοντέρνο και μοντέρνο στυλ. Ανοιχτοί δακτύλιοι (ή σφραγίδες) υποστηρίζουν τα πάνελ και σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να κλείνετε εύκολα τις κουρτίνες.

Επάνω κουρτίνες με καρτέλες

Έχει πιο χαλαρό στυλ. Οι ριγέ κουρτίνες έχουν διακριτικές θηλιές που κρέμονται από τις επάνω ραφές των πάνελ και μπορούν εύκολα να περάσουν μέσα από το κουρτινόξυλο.

Κουρτίνες εξοικονόμησης ενέργειας

Οι κουρτίνες εξοικονόμησης ενέργειας (ονομάζονται επίσης μονωτικές ή θερμικές κουρτίνες) είναι παχιές, βαριές κουρτίνες που παρέχουν πρόσθετη μόνωση. Αυτή η μόνωση εμποδίζει τον αέρα, τη ζέστη και το κρύο να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τα παράθυρά σας.

Κουρτίνες από περβάζι παραθύρων

Πρόκειται για κοντές κουρτίνες που κρέμονται ελαφρώς πάνω από την άκρη του περβάζι. Οι κουρτίνες παραθύρων είναι ιδανικές για μικρότερα παράθυρα ή πάνω από έπιπλα που θα μπλοκάρουν τις μεγαλύτερες κουρτίνες.

Κουρτίνες καφέ

Οι κουρτίνες καφέ (ονομάζονται επίσης κουρτίνες κουζίνας) είναι κοντές κουρτίνες που συνήθως συνοδεύονται από ασορτί κάλυμμα. Οι κουρτίνες καφέ προσθέτουν προσωπικότητα στο χώρο σας και είναι ιδανικές για να μπαίνει φως ενώ παρέχουν ιδιωτικότητα.Τι σημαίνει να ονειρεύεσαι κουρτίνες από τούλι;  Τι σημαίνει να κρεμάτε μια κουρτίνα από τούλι σε ένα όνειρο;

Τι σημαίνει να ονειρεύεσαι κουρτίνες από τούλι; Τι σημαίνει να κρεμάτε μια κουρτίνα από τούλι σε ένα όνειρο;