Ποια είναι η νίκη του Μαντζικέρτ, πόσα χρόνια κράτησε η μάχη του Μαντζικέρτ;  Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη σημασία και ιστορία της νίκης του Μαντζικέρτ;  Ποια χρονιά είναι αυτή η χρονιά της νίκης του Μαντζικέρτ;

Ποια είναι η νίκη του Μαντζικέρτ, πόσα χρόνια κράτησε η μάχη του Μαντζικέρτ; Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη σημασία και ιστορία της νίκης του Μαντζικέρτ; Ποια χρονιά είναι αυτή η χρονιά της νίκης του Μαντζικέρτ;

7 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Ποια είναι η νίκη του Μαντζικέρτ, πόσα χρόνια κράτησε η μάχη του Μαντζικέρτ;  Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη σημασία και ιστορία της νίκης του Μαντζικέρτ;  Ποια χρονιά είναι αυτή η χρονιά της νίκης του Μαντζικέρτ;


Φέτος, το Malazgirt Victory θα περιλαμβάνει επίσης διάφορες τελετές που θα θυμούνται πολλοί. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γιορτάζουν το άνοιγμα των πυλών της Ανατολίας στους Τούρκους.

ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ MANAZGIRTI;

Το 2021 θα εορταστεί η 950η επέτειος της Μεγάλης Νίκης. Η επέτειος της μεγάλης νίκης είναι την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ MANAZGIRT ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ;

Το Μαντζικέρτ ήταν μια μάχη μεταξύ του Σελτζούκου Σουλτάνου Αλπαρσλάν και του Ανατολικού Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ρωμαίου Διογένη στις 26 Αυγούστου 1071 στην πεδιάδα του Μαντζικέρτ στη Μους, που έκανε την Ανατολία τη νέα πατρίδα των Τούρκων.

Αφού προσευχήθηκε και προσευχήθηκε με τον στρατό του την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο Αλπαρσλάν φόρεσε ένα φόρεμα που έμοιαζε με λευκό σάβανο και είπε στους στρατιώτες του: «Αν γίνω μάρτυρας, ας είναι αυτό το λευκό φόρεμα το σάβανό μου. Τότε η ψυχή μου θα ανέβει στον ουρανό. Μετά από μένα, ο γιος μου ο Melikşah και μείνε μαζί του. Αν κερδίσουμε.” Το μέλλον είναι δικό μας.» φώναξε.

Έχοντας ενθαρρύνει τους στρατιώτες του με αυτόν τον τρόπο, ο Αλπαρσλάν ξεκίνησε την πρώτη μάχη αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ακολουθώντας μια διαφορετική πολεμική στρατηγική, ο Αλπαρσλάν παρέταξε τους στρατιώτες του σε σχήμα μισοφέγγαρου και επιτέθηκε στον εχθρό.

Ο Διογένης δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί στις τακτικές του μισοφέγγαρου που χρησιμοποιούσε ο σουλτάνος ​​Αλπαρσλάν και αναγκάστηκε να αποσύρει τον στρατό του, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες. Ο ρωμαϊκός στρατός, αποδυναμωμένος από τα χτυπήματα, άρχισε να φεύγει ομαδικά από το πεδίο της μάχης. Τότε ο Διογένης δεν άντεξε άλλο και παραιτήθηκε για να νικήσει, και αυτός και οι στρατιώτες του τραυματίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν.

Έτσι με αυτή τη νίκη άνοιξαν οι πόρτες της Ανατολίας στους Τούρκους.