Παράσταση προσευχής Παρασκευής Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων!  Πώς γίνεται η προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;

Παράσταση προσευχής Παρασκευής Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων! Πώς γίνεται η προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;

20 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Παράσταση προσευχής Παρασκευής Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων!  Πώς γίνεται η προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;


Πληροφορίες για την προσευχή της Παρασκευής είναι στην ημερήσια διάταξη όσων επιθυμούν να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί. Για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη θρησκευτική τους λειτουργία την Παρασκευή, αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα για το πόσες ρακάτες είναι η προσευχή της Παρασκευής και πώς να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής. Η προσευχή της Παρασκευής έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία στο Ισλάμ. Το Ιερό Κοράνι λέει: “Ω εσείς που πιστεύετε! Όταν κληθεί η προσευχή της Παρασκευής, σπεύσατε στη μνήμη του Θεού και εγκαταλείψτε τα ψώνια. Είναι καλύτερα για εσάς αν το ξέρατε.”

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Η υποχρέωση της προσευχής της Παρασκευής είναι δύο ρακάτες. Επιπρόσθετα, οκτώ ρακάτες είναι σούννα, τέσσερις ρακάτες πριν από τη φάρδα και τέσσερις ρακάτες μετά τη φάρδα (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αμπού Γιουσούφ και τον Ιμάμ Μωάμεθ, η Σούννα που πρέπει να εκτελείται μετά την προσευχή Φάρντ είναι συνολικά έξι ρακάτες, τέσσερις ρακάτες με έναν χαιρετισμό και δύο ρακάτες με έναν χαιρετισμό. Hz. Αναφέρεται ότι το διηγήθηκε ο Αλή (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες? Υπάρχουν συνολικά 16 ρακάτες στην προσευχή της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων 4 ρακάτες της πρώτης σούννας, 2 ρακάτες φάρντ, 4 ρακάτες της τελευταίας σούννας, 4 ρακάτ της Ζουχρί Αχίρ (προηγούμενο μεσημέρι) και 2 ρακάτες της τελευταίας σούννας του χρόνος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αρχικά, εκτελείται η πρώτη τεσσάρων ρακάτ σούννα της προσευχής της Παρασκευής. Αυτή η προσευχή Sunnah εκτελείται όπως η πρώτη προσευχή Sunnah της μεσημεριανής προσευχής. Κάθε μουσουλμάνος στο εκκλησίασμα εκτελεί αυτή την προσευχή ξεχωριστά και σιωπηλά περιμένει την κλήση του Μουεζίν Εφέντη. Στη συνέχεια, ο Μουεζίν απαγγέλλει το δεύτερο Αντάν ​​στο τζαμί αρκετά δυνατά για να το ακούσει μόνο η κοινότητα του τζαμιού, και μετά ο Ιμάμης πηγαίνει στο κήρυγμα και απαγγέλλει το κήρυγμά του. Μετά την ανάγνωση του κηρύγματος, το iqama φέρνει ο μουεζίν και το εκκλησίασμα ακολουθεί τον ιμάμη και τελείται η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής των δύο ρακάτων.

Το υποχρεωτικό μέρος των δύο ρακάτων της προσευχής της Παρασκευής τελείται από όλη την εκκλησία μαζί με τον ιμάμ. Στη συνέχεια εκτελείται η τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων. Ο τρόπος και η μέθοδος εκτέλεσης αυτής της τελευταίας Σούννας είναι σαν την πρώτη Σούννα. Μετά από αυτό, η προσευχή που ονομάζουμε zuhr-i ahir γίνεται με την πρόθεση να πούμε «Κάνε την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής που έχασα την κατάλληλη στιγμή», όπως και η υποχρεωτική μεσημεριανή προσευχή.

Στη συνέχεια τελούνται δύο ρακάτες προσευχής περιτομής. Έκανα την πρόθεση αυτής της προσευχής, δηλαδή να κάνω τις τελευταίες 2 ρακάτες της μεσημεριανής προσευχής και τις τελευταίες 2 σούννες της μεσημεριανής προσευχής. Τέλος, υπό την καθοδήγηση του Μουεζίν, απαγγέλλεται το Ayet-al-kursi και απαγγέλλεται το tasbih ή tasbih, γίνεται η προσευχή και η εκκλησία διαλύεται.

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πληροφορίες Diyanet, πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Η προσευχή που γίνεται κάθε Παρασκευή το μεσημέρι ονομάζεται προσευχή της Παρασκευής. Η προσευχή της Παρασκευής δεν μπορεί να γίνει μόνη της. Τελείται με το εκκλησίασμα το μεσημέρι. Μετά την απομάκρυνση, η προσευχή της Παρασκευής αρχίζει όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν. Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν, εκτελείται η πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής στο όνομα του Αλλάχ».

Αυτή η προσευχή εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.

Στο πρώτο ρακάτ, πρώτα απαγγέλλεται το Subhanake. Στη συνέχεια απαγγέλλεται το Euzu Basmala.

Η Fâtiha και η πρόσθετη προσευχή απαγγέλλονται σε όλες τις ρακάτες.

Στην πρώτη συνεδρία απαγγέλλεται μόνο το Etteahiyyatu.

Στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Διαβάζονται οι προσευχές Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena.

Στη συνέχεια το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται στο τζαμί.

Στη συνέχεια ο ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα. Διαβάζεται κήρυγμα.

Είναι makruh (κοντά στο χαράμ) για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλάει ταχρίμι ενώ διαβάζει το κήρυγμα.

Ενώ ο Hatîb Efendi προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμήν δυνατά. Αυτό λέγεται σιωπηλό μέσα.

Ό,τι είναι χαραμ να κάνουμε ενώ προσευχόμαστε είναι επίσης χαραμ κατά την ακρόαση του κηρύγματος.

Αφού διαβάσει και τελειώσει το κήρυγμα, ο μουεζίνης απαγγέλλει το ικαμάχ.

Στη συνέχεια γίνεται η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής με δύο ρακάτες στην εκκλησία. Αυτή η προσευχή τελείται ακριβώς όπως το υποχρεωτικό μέρος της πρωινής προσευχής.

Η πρόθεση έχει ως εξής:

«Είχα σκοπό να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα έναν ιμάμη που ήταν πρόθυμος να το κάνει».

Έπειτα η τελευταία Σούννα από τις τέσσερις ράκες. Η πρόθεσή του είναι: «Σκοπεύω να κάνω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η Σούννα απαγγέλλεται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα. Έτσι, η προσευχή της Παρασκευής ουσιαστικά λαμβάνει χώρα μαζί με τις προσευχές φάρδας και σούννας.

Μετά την τελευταία περιτομή γίνονται άλλες τέσσερις ρακάτες προσευχής με σκοπό το τέλος του χρόνου. Όταν κάνω πρόθεση, λέγεται: «Στο όνομα του Θεού, σκοπεύω να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής, η προσευχή της οποίας είναι πάνω μου αλλά δεν με έχει αφήσει ακόμη». Μόλις γίνει η πρόθεση με αυτόν τον τρόπο, τελείται η μεσημεριανή προσευχή, εκτός εάν γίνει αποδεκτή λόγω έλλειψης στις απαιτήσεις της προσευχής της Παρασκευής για εκείνη την ημέρα. Εάν γίνει αποδεκτή, η τελευταία αναπάντητη προσευχή μετράει στη μεσημεριανή προσευχή.

Μετά από αυτό, εκτελούνται δύο φορές ρακάτ ως Σούννα. Η πρόθεση γίνεται λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη Σούννα αυτής της εποχής για χάρη του Αλλάχ». Αν δεν ισχύει η προσευχή της Παρασκευής, αυτά τα δέκα ρακάτια είναι για τη μεσημεριανή προσευχή. Μετά από αυτό, το Ayat al-Kursi και τα tasbihs απαγγέλλονται και προσφέρονται προσευχές.Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει;  Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής...

Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει; Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής…