Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο φτιάχνει τα καλύτερα τουρσιά; Ερευνήθηκε η διαμάχη για το τουρσί για το Happy Days! Εδώ είναι το αποτέλεσμα

Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο φτιάχνει τα καλύτερα τουρσιά; Ερευνήθηκε η διαμάχη για το τουρσί για το Happy Days! Εδώ είναι το αποτέλεσμα

14 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο φτιάχνει τα καλύτερα τουρσιά; Διερευνήθηκε η διαμάχη του Neşel Günler για το τουρσί! Εδώ είναι το αποτέλεσμα


Απαραίτητο μέρος της τουρκικής κουζίνας εδώ και εκατοντάδες χρόνια, τα τουρσιά προστίθενται σε πολλά πιάτα για να φωτίσουν το τραπέζι. Τα τουρσιά που παρασκευάζονται το φθινόπωρο γίνονται συχνά απαραίτητα τη χειμερινή περίοδο. Η Areda Piar φώτισε τις περιέργειες μελετώντας τις συνήθειες των τουρσιών του τουρκικού λαού. Το ερώτημα «λεμόνι ή ξύδι», το θέμα των ταινιών του Yeşilçam, έχει σχεδόν απαντηθεί.

Καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, σε πολλά σπίτια έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την οξίνιση. Το τουρσί ξεκινά συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο πριν φτάσει ο χειμώνας. Τα τουρσιά που γίνονται αυτούς τους μήνες φτάνουν στο τραπέζι τον χειμώνα και χρησιμοποιούνται ως νόστιμο συνοδευτικό. Μελετήθηκαν οι συνήθειες των τουρσιών, που είναι απαραίτητες στην τουρκική κουζίνα. Η μελέτη αποκάλυψε εξέχουσες προτιμήσεις των καταναλωτών τουρσί.

“Τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ τουρσιά γίνονται με ξύδι”

Οι Τούρκοι έκαναν την επιλογή τους σε διαφωνίες για το αν ο καλύτερος χυμός τουρσί φτιάχνεται με ξύδι ή λεμόνι, κάτι που είναι και το θέμα των ταινιών του Yeşilçam. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 75,9 τοις εκατό, προτιμά τα τουρσιά. Το 24,1 τοις εκατό λέει ότι τα τουρσιά πρέπει να γίνονται με λεμόνι.

Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί; Η συζήτηση του Neşel Günler για το τουρσί έχει μελετηθεί. Εδώ είναι το αποτέλεσμα.

ΤΑ τουρσί ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σύμφωνα με έρευνα σε 1.100 άτομα, τα τουρσί συγκαταλέγονται στα φαγητά που ετοιμάζουν οι καταναλωτές για χειμερινή κατανάλωση σε ποσοστό 18,4%. Άλλα παρασκευάσματα για το χειμώνα είναι: ντομάτα 11,6 τοις εκατό, ταρχανά 10,9 τοις εκατό, μαρμελάδα 10,8 τοις εκατό, σάλτσα πιπεριάς μενεμέν 9,7 τοις εκατό, πάστα πιπεριάς 8,3 τοις εκατό, χυμός ντομάτας 7,9 τοις εκατό, φρέσκα λαχανικά 7,0 τοις εκατό, αποξηραμένη πιπεριά και μελιτζάνα 6,3 τοις εκατό, κομπόστα 47 τοις εκατό. μπάμιες 2,9 τοις εκατό και άλλη επιλογή 1,5 τοις εκατό.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ;

Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών προετοιμασιών, αποκαλύφθηκε ότι το 33 τοις εκατό των καταναλωτών έφτιαχνε το δικό του χειμωνιάτικο φαγητό. Το 28,4 τοις εκατό είπε ότι αγόρασε βιολογικά προϊόντα από πωλητές. Ενώ το 24,8 τοις εκατό προτιμά την αγορά, το 13,8 τοις εκατό παίρνει φαγητό από κάποιον που γνωρίζει.

Πώς λοιπόν το συντηρούν όσοι ετοιμάζουν μόνοι τους το χειμωνιάτικο φαγητό; Ενώ το 50,7 τοις εκατό των καταναλωτών αποθηκεύει τα χειμωνιάτικα τρόφιμα σε κουτάκια, το υπόλοιπο 49,3 τοις εκατό προτιμά να τα αποθηκεύει στην κατάψυξη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες έφτιαχναν τα δικά τους τουρσιά. Δηλαδή “Πού παίρνεις τα τουρσιά σου;” Το 65,1 τοις εκατό απάντησε στην ερώτηση «Το κάνω μόνος μου». Το 13,2 τοις εκατό των τουρσιών προτιμούν να αγοράζουν τουρσιά από έναν πωλητή τουρσιών, το 11 τοις εκατό από την αγορά και το 5,7 τοις εκατό από έναν φίλο. Ένα άλλο 5 τοις εκατό είπε ότι δεν αγοράζει τουρσί.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αγαπημένο τουρσί των τουρσιών είναι το αγγούρι… Τόσο που η ερώτηση ‘Ποιο είναι το αγαπημένο σας τουρσί;’ Το Cucumber βρίσκεται στην κορυφή της ερώτησης με 44,7 τοις εκατό. Άλλα αγαπημένα αγγούρια περιλαμβάνουν: 24,8 τοις εκατό ανάμεικτα, 10,6 τοις εκατό λάχανο, 9,2 τοις εκατό πιπέρι, 4,2 τοις εκατό αγγούρι, 1,9 τοις εκατό πράσινα φασόλια, 1,2 τοις εκατό πράσινη ντομάτα, 0,7 τοις εκατό καρότο, 0,5 τοις εκατό μελιτζάνα, 2,2 τοις εκατό άλλα.

Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί; Η συζήτηση του Neşel Günler για το τουρσί έχει μελετηθεί. Εδώ είναι το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΙΜΕΤΑΙ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΟΥΣΙΟΥ ΑΝΩ ΤΗΣ ΔΡΥΣ

Ο χυμός τουρσί προτιμάται από το 64,1 τοις εκατό και ο χυμός γογγύλι από το 35,9 τοις εκατό των καταναλωτών. Λοιπόν, σας αρέσει ο πικάντικος ή μη πικάντικος χυμός τουρσί; Ενώ το 51,3 τοις εκατό των τουρσιών το προτιμούν χωρίς πόνο, το 48,7 τοις εκατό προτιμούν να το καταναλώνουν πικάντικο. Όταν ρωτήθηκαν πώς προτιμούν τα τουρσιά τους, το 49,8 τοις εκατό απάντησε «όχι ζεστό» και το 50,2 τοις εκατό είπε «καυτερό».

ΤΑ ΞΗΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ τουρσί

Τι ταιριάζει καλύτερα με τα τουρσιά; Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους λένε ότι το τουρσί είναι απαραίτητο με τα φασόλια. Ενώ το 52,7 τοις εκατό λέει ότι του αρέσει να τρώει φασόλια με τουρσί, το 10,6 τοις εκατό τρώει ρεβίθια, το 8,1 τοις εκατό ψάρι, το 7,7 τοις εκατό ρύζι, το 6,5 τοις εκατό σούπα ταρχανά και το 2,9 τοις εκατό ντόνερ. Άλλες προτιμήσεις είναι 2,7 τοις εκατό περιτύλιγμα, 2,7 τοις εκατό άλλο, 2,2 τοις εκατό κοτόπουλο και ρύζι, 1,7 τοις εκατό ψητό κρέας, 1,2 τοις εκατό ζυμαρικά, 1 τοις εκατό χάμπουργκερ.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥΝΤΑΙ;

Η τουρκική κουζίνα είναι γνωστό ότι έχει πολλές ενδιαφέρουσες ποικιλίες τουρσιών. Όταν το άκουσα, είπα: “Έχει πίκλες;” Σε κάνει να λες. «Ποια είναι τα προϊόντα που σε ξαφνιάζουν όταν ακούς ότι είναι τουρσί;» Κατά την απάντηση στην ερώτηση, αναφέρθηκε κυρίως το «αυγό». 40,2% αυγό, 13,4% ψάρι, 11,2% bamba, 9,3% μανταρίνια, 7,1% μπανάνα, 4,4% καρπούζι, 3,9% δαμάσκηνα, 2,9% μανιτάρια, 2,9% 2,7% κεράσια, 2,2% 2,5% αβοκάντο . .

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ τουρσί ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Έμαθε επίσης ότι οι λάτρεις του τουρσιού τρώνε τουρσί σχεδόν κάθε δύο μέρες το χειμώνα. «Πόσο συχνά καταναλώνετε τουρσιά το χειμώνα;» Το 35,1 τοις εκατό απάντησε στην ερώτηση ότι τρώνε «κάθε δεύτερη μέρα», το 27,2 τοις εκατό «μία φορά την εβδομάδα», το 21,5 τοις εκατό «σπάνια», το 12,8 τοις εκατό είπε ότι τρώνε «κάθε μέρα», ενώ το 3,4 τοις εκατό δεν το καταναλώνει καθόλου.

ΠΙΚΛΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

«Ποια περιοχή φτιάχνει τα καλύτερα τουρσιά;» Η περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας κέρδισε την ερώτηση με 24,3 τοις εκατό. Ακολούθησαν η περιοχή του Αιγαίου με 21,8%, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με 19,9%, η περιοχή του Μαρμαρά με 14,6%, η περιοχή της Μεσογείου με 7,2%, η Νοτιοανατολική Ανατολία με 6,7% και η περιοχή της Ανατολικής Ανατολίας με 5,5%.

ΓΕΥΣΗ ΣΤΟΜΑΤΟΣ: Καυτερή πιπεριά τουρσί

Το πιο προτιμώμενο είδος από τους λάτρεις της καυτερής πιπεριάς ήταν το δεντρολίβανο τουρσί (tombik) με 41,9 τοις εκατό. Το 36,1 τοις εκατό είπε πιπεριές τουρσί (λεπτές) και το 22 τοις εκατό είπε τουρσί πιπεριές jalapeno (σε φέτες).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ τουρσί;

Οι καταναλωτές τουρσί ρωτήθηκαν επίσης γιατί καταναλώνουν τουρσί. Το 62 τοις εκατό είπε ότι ήταν για καλλιέργεια τροφίμων, το 21,9 τοις εκατό είπε ότι ήταν για την πρόληψη ασθενειών και το 10,8 τοις εκατό είπε ότι ήταν για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Το 5,3 τοις εκατό απάντησε διαφορετικά.

ΤΑ τουρσιά ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Λοιπόν, ήρθε η εποχή του τουρσί; Ποια εποχή του χρόνου καταναλώνουν οι καταναλωτές τουρσί τα περισσότερα τουρσί; Και αυτή η ερώτηση βρήκε ξεκάθαρη απάντηση. Το 62,3 τοις εκατό των καταναλωτών προτιμούν τα τουρσιά το χειμώνα. Το 33,8 τοις εκατό είπε τέσσερις εποχές, το 2,8 τοις εκατό είπε ότι το καλοκαίρι, το 0,8 τοις εκατό είπε το φθινόπωρο και το 0,3 τοις εκατό είπε την άνοιξη.