Μηνύματα και ρήσεις για την Ημέρα Μνήμης της 10ης Νοεμβρίου 2023 με εικόνες και νόημα…

Μηνύματα και ρήσεις για την Ημέρα Μνήμης της 10ης Νοεμβρίου 2023 με εικόνες και νόημα…

1 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...


Ο μεγάλος ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πέθανε στις 10 Νοεμβρίου 1938. Ο Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πέθανε το 1938 στις πέντε και δέκα. Φέτος συμπληρώνονται 85 χρόνια από τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την Δημοκρατία της Τουρκίας. Όσοι θέλουν να θυμούνται το Γκάζι με τα μηνύματά τους στις 10 Νοεμβρίου, Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ, το κάνουν αισθητό μοιράζοντας. Τα μηνύματα της 10ης Νοεμβρίου θα προστεθούν σε αναρτήσεις και κοινοποιήσεις για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ.

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ 2023

«Θα ξεπεράσω τη θλίψη του πρωινού της 10ης Νοεμβρίου με μια καλύτερη κατανόηση του Ατατούρκ».

«Ο Ατατούρκ θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους άνδρες της χώρας του».

«Αυτή η χώρα δεν θα ξαναδεί ήρωα σαν εσένα, αναπαύσου εν ειρήνη…»

«Ο Ατατούρκ ήταν το κεφάλι που κυμάτιζε σαν την τουρκική σημαία στην ψυχή του τουρκικού λαού».

“Μεγάλε Ατατούρκ! Υπάρχει πάντα ένας νέος που σε αγαπά και σε καταλαβαίνει.”

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...«Ο Ατατούρκ ήταν ένα γιγάντιο σύμβολο προσωπικότητας και ταλέντου, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το πιο εντυπωσιακό γεγονός του εικοστού αιώνα».

«Αυτός ο μεγάλος άνθρωπος ήταν ο μεγαλύτερος ηγέτης όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και όλων των ανατολικών χωρών».

“Ο Ατατούρκ είναι μια από τις σπάνιες ιδιοφυΐες που έχει δημιουργήσει ο κόσμος. Άλλαξε τον ρου όλης της ιστορίας.”

“Ο Ατατούρκ είναι τέτοιο άτομο που δεν είναι ονειροπόλος. Ξέρει τι θέλει, κάνει αυτό που ξέρει και δεν θέλει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει.”

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

«Ο Ατατούρκ θα μείνει στην ιστορία ως οργανωτική ιδιοφυΐα, κυβερνήτης ενός θαυματουργού έθνους και σωτήρας της χώρας του».

“Αυτό το τουρκικό έθνος θρηνεί. Γιατί έχασε τον μοναδικό ηγέτη του, τον δημιουργό μιας νέας Τουρκίας”.

“Ο Ατατούρκ δεν ήταν μόνο ο μεγάλος ηγέτης του ηρωικού λαού του. Ήταν επίσης ο μεγαλύτερος γιος της ανθρωπότητας.”

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...«Μεγάλε ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, θα ζεις πάντα στις καρδιές μας».

«Στην εποχή μας κανένα όνομα δεν έχει εμπνεύσει τόσο σεβασμό όσο το όνομα του Ατατούρκ».

“Ο άνεμος φυσάει αργά, φυσάει κιτρινισμένα φύλλα παντού, κάθε πρωί της 10ης Νοεμβρίου. Ο λαός μου λυπάται, κάθε πρωί της 10ης Νοεμβρίου, οι δρόμοι του Ανιτκαμπίρ καλύπτονται με λουλούδια.”

«Ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί από τον θάνατο αυτού του μεγάλου ανθρώπου, του ήρωα του πολέμου και της ειρήνης».

«Σε αυτή τη 10η Νοεμβρίου, όπως κάθε 10 Νοεμβρίου, εκφράζουμε και πάλι την αφοσίωση και την αγάπη μας για τον Ατατούρκ με κοινές σκέψεις και συναισθήματα και θυμόμαστε τον μεγάλο μας ηγέτη με λαχτάρα».

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...Θυμάμαι τον Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον μεγάλο ήρωα του τουρκικού έθνους, με σεβασμό και έλεος στην 83η επέτειο του θανάτου του.

Έχουμε κλάψει εδώ και 85 χρόνια. Τούρκο λαέ, τα συλλυπητήρια μου και πάλι για 85η φορά.

Μεγάλος Ατατούρκ! Η ιστορία σας καταγράφει ως τον κύριο αρχιτέκτονα της ανεξαρτησίας και όλα τα έθνη υποκλίνονται μπροστά στην πνευματική σας προσωπικότητα.

Ο μεγάλος ηγέτης Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ο ιδρυτής της δημοκρατίας μας. Τον θυμόμαστε στα 82 χρόνια από τον θάνατό του, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή που γίνονται διάφορες ίντριγκες εναντίον της χώρας μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...Η Δημοκρατία της Τουρκίας, το μεγάλο έργο του Ατατούρκ, ένα δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος δικαίου, θα ζει για πάντα ανεξάρτητα και ελεύθερα. Ο Ατατούρκ είναι μια από τις σπάνιες ιδιοφυΐες που έχει δημιουργήσει ο κόσμος. Άλλαξε τον ρου όλης της ιστορίας. Είθε η ψυχή σας να αναπαυθεί εν ειρήνη.

“Ατατούρκ, ο μοναδικός γιος του τουρκικού λαού! Αναπαύσου εν ειρήνη στην αιώνια ανάπαυσή σου. Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία αποκαλείς “το μεγαλύτερο έργο μου”, μας εμπιστεύτηκε. Ο τουρκικός λαός.”

“Από τις 10 Νοεμβρίου 1938, μας λείπεις περισσότερο από ποτέ και σε καταλαβαίνουμε καλύτερα. Είθε η ψυχή σου να αναπαυθεί εν ειρήνη”.

Είναι τιμή για κάθε τουρκικό έθνος να είναι εθελοντικά και αποφασισμένος υπερασπιστής των αρχών και των επαναστάσεων που έφερε ο Ατατούρκ.

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...“Ο Ατατούρκ δεν ήταν μόνο ο μεγάλος ηγέτης του ηρωικού λαού του. Ήταν επίσης ο μεγαλύτερος γιος της ανθρωπότητας.”

Μεγάλος Ατατούρκ! Η ιστορία σας καταγράφει ως τον κύριο αρχιτέκτονα της ανεξαρτησίας και όλα τα έθνη υποκλίνονται μπροστά στην πνευματική σας προσωπικότητα.

“Γίνατε αρχηγός όχι μόνο του τουρκικού λαού, αλλά και των καταπιεσμένων λαών του κόσμου. Γιατί απέκτησαν την ανεξαρτησία τους παίρνοντάς σας ως παράδειγμα”.

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...ΛΟΓΙΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

«Το ταπεινό μου σώμα σίγουρα θα γίνει σκόνη μια μέρα, αλλά η Δημοκρατία της Τουρκίας θα παραμείνει για πάντα».

“Το να με βλέπεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βλέπεις το πρόσωπό μου. Αν καταλαβαίνεις και νιώθεις τις ιδέες μου, τα συναισθήματά μου, είναι αρκετό”.

«Ο πιο αληθινός οδηγός για τον κόσμο, τον πολιτισμό, τη ζωή και την επιτυχία είναι η επιστήμη».

“Νέοι, εσείς είστε αυτοί που ενισχύετε και διατηρείτε το θάρρος μας. Με την παιδεία και τη σοφία που λάβατε, είστε το πιο πολύτιμο παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, αγάπης για την πατρίδα και ελευθερία της σκέψης. Είστε η νέα γενιά που ανερχόμενη, Εμείς ιδρύσαμε τη δημοκρατία, εσείς είστε αυτοί που σηκώνετε και κρατάτε ζωντανούς».Η πλήρης έκδοση του ποιήματος

Πλήρης έκδοση του ποιήματος “5 και 9 η ώρα”… Στίχοι του ποιήματος “Atam Dolmabahçe στις πέντε και εννέα”10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...

10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...
10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...
10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...
10 Νοεμβρίου Μηνύματα και ρητά για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ 2023 με εικόνες και νόημα...Ποιήματα για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου.. 2, 3, 4 στροφές σύντομο και μεγάλο δημοτικό σχολείο 10 Νοεμβρίου ποιήματα 2023..

Ποιήματα για την Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου.. 2, 3, 4 στροφές σύντομο και μεγάλο δημοτικό σχολείο 10 Νοεμβρίου ποιήματα 2023..