Κήρυγμα Παρασκευής!  Το Diyanet περιλάμβανε πίστη στο κήρυγμα της Παρασκευής της 10ης Νοεμβρίου 2023

Κήρυγμα Παρασκευής! Το Diyanet περιλάμβανε πίστη στο κήρυγμα της Παρασκευής της 10ης Νοεμβρίου 2023

10 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Κήρυγμα Παρασκευής!  Το Diyanet περιλάμβανε πίστη στο κήρυγμα της Παρασκευής της 10ης Νοεμβρίου 2023


Ο επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων ανακοίνωσε το κήρυγμα που θα διαβαστεί κατά την προσευχή της Παρασκευής τη νέα εβδομάδα. Το κήρυγμα αυτής της εβδομάδας έχει να κάνει με το να είσαι αποφασισμένος και επιμελής πιστός. Εδώ είναι ολόκληρο το κήρυγμα της εβδομάδας…

ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 DIANET: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Κήρυγμα Παρασκευής Το Diyanet περιελάμβανε την πίστη του Κηρύγματος της Παρασκευής στις 10 Νοεμβρίου 2023

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Ο Προφήτης μας (α.σ.) κάλεσε όλη την ανθρωπότητα να πιστέψει σε έναν Θεό και να είναι υπηρέτης Του μόνο. Οι πολυθεϊστές της Μέκκας δεν αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του. Επιπλέον, στράφηκαν εναντίον του και έγιναν εχθροί. Τον υπέβαλαν σε κάθε είδους σκληρότητα και καταπίεση. Ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στόχο του. Δεν έχασε ποτέ την πίστη, την αποφασιστικότητα και την προσπάθειά του. Γιατί είχε σκοπό. Είχε σκοπό να υπενθυμίσει στους ανθρώπους, το πιο πολύτιμο πλάσμα στη γη, ότι δεν μένουν μόνοι και ότι έχουν ευθύνες.

Αγαπητοί πιστοί!

Ο κύριος λόγος που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι τώρα είναι ότι δεν είναι σε θέση να δείξουν αρκετή αποφασιστικότητα και προσπάθεια για τον σκοπό στον οποίο πιστεύουν. Για αυτό, δεν θεωρούν αρκετά σημαντικές τις ηθικές, έντιμες, με αρχές και πειθαρχημένες συνήθειες εργασίας. Ο αγαπημένος μας Προφήτης (α.σ.) λέει σε ένα από τα χαντίθ του: «Ο Αλλάχ Παντοδύναμος είναι ευχαριστημένος όταν ένας από εσάς κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί».

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Ως Ummah του αγαπημένου μας Προφήτη (Pbuh), είναι καθήκον μας να είμαστε αποφασιστικοί και επιμελείς πιστοί στην υπόθεση του Ισλάμ. Αποφασιστικότητα είναι η αποφασιστικότητα να ακολουθήσουμε τα ζωογόνα μηνύματα του Ισλάμ. Είναι η επιθυμία να πετύχεις το καλό και την ομορφιά με ειλικρινή πρόθεση. Είναι η θέληση να διατηρήσουμε το ηθικό ψηλά και την ελπίδα ζωντανή παρ’ όλα τα δεινά. Η προσπάθεια είναι η προσπάθεια να φέρεις τα πράγματα στη ζωή. Σημαίνει υπομονή να περπατάς προς τον στόχο αφού αγκαλιάσεις όλες τις υλικές και πνευματικές αιτίες. Πρέπει πάντα να αγωνίζεται κανείς για τη διάδοση της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας. Αυτό σημαίνει ότι παρά το κακό των κακών ανθρώπων, πρέπει κανείς να παραμένει καλός και να αφήνει την καλοσύνη να νικήσει. Σημαίνει να μην παρεκκλίνεις από την αλήθεια και την πραγματικότητα παρά την καταπίεση των καταπιεστών. Σε αυτό το μονοπάτι δεν πρέπει ποτέ να αποθαρρυνόμαστε ή να δείχνουμε αδυναμία.

Αγαπητοί πιστοί!

Ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ είπε: «Ο Αλλάχ δεν συμπαθεί την αμέλεια και την νωθρότητα». εντολές. Για το λόγο αυτό, ένας μουσουλμάνος δεν χαλαρώνει και δεν εφησυχάζει σε όλη του τη ζωή. Δεν τα παρατάει, δεν σταματά να παλεύει. Η ανεμελιά, η αδιαφορία και η αδιαφορία δεν αρμόζουν σε έναν πιστό. Οι μουσουλμάνοι αποφεύγουν την τεμπελιά. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς δουλειά και ότι δεν μπορεί να πετύχει χωρίς κόπο και ιδρώτα.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Μία από τις ικεσίες του Προφήτη μας (α.σ.) είναι: اَللَّهُمَّ! “Ω Θεέ μου! Αναζητώ καταφύγιο σε σένα από την αδυναμία και την τεμπελιά. Λέω με όλη μου την καρδιά στην προσευχή του “Αμήν!”. Ως πιστοί είμαστε αυτοί που αγκαλιάζουμε την αποφασιστικότητα και την προσπάθεια και σώζουμε την ανθρωπότητα από την αδικία και την καταπίεση. Είμαστε αυτοί που εργάζονται για την ανθρωπότητα για την ειρήνη και την ηρεμία με τη δύναμη της πίστης μας.Με την αποφασιστικότητα και την προσπάθειά μας, όλοι οι καταπιεσμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα τα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη, θα χαρούν, η λύπη δίνει τη θέση της στη χαρά. Γιατί η πίστη μας επιβάλλει αυτό το καθήκον πάνω μας· η ανθρωπότητα το περιμένει από εμάς· η ιστορία μας μας καλεί να το κάνουμε.

Λοιπόν, αγαπητοί μου αδελφοί και αδερφές!

Ας επιταχύνουμε το έργο μας υπό το πρίσμα της γνώσης, της σοφίας και της επιστήμης. Ας εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας για την ανοικοδόμηση της γης και την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος. Ας δώσουμε τα εύσημα σε ό,τι κάνουμε. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το πιο δυνατό, το πιο ακριβές και το πιο όμορφο. Πράγματι, οι ένδοξοι προπάτορές μας, οι αγαπητοί μας μάρτυρες και οι ήρωες βετεράνοι μας, που εργάστηκαν με τόση ευθύνη, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να γίνουν αυτά τα εδάφη πατρίδα μας. Πέτυχαν μεγάλη επιτυχία. Θυμόμαστε τον καθένα από αυτούς με έλεος και ευγνωμοσύνη. Είθε να αναπαυθούν στον παράδεισο και να είναι ψηλά οι τάξεις τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κύριός μας δεν σπαταλά ποτέ τους κόπους κανενός από τους υπηρέτες Του που εργάζονται με αποφασιστικότητα και επιμέλεια.

Θα ολοκληρώσω το κήρυγμά μου με το νόημα του τριακοστού εδαφίου της Σούρας αλ-Καχφ: «Όσοι πιστεύουν και κάνουν καλές πράξεις για αυτόν τον κόσμο και τον κόσμο που έρχεται, πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα σπαταλήσουμε ποτέ την ανταμοιβή όσων κάνουν καλές πράξεις. “Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται;  Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται; Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;