Κήρυγμα Παρασκευής!  Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής της Diyanet στις 6 Οκτωβρίου 2023 είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Κήρυγμα Παρασκευής! Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής της Diyanet στις 6 Οκτωβρίου 2023 είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

6 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Κήρυγμα Παρασκευής!  Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής της Diyanet στις 6 Οκτωβρίου 2023 είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι.


Ο επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων ανακοίνωσε το κήρυγμα που θα διαβαστεί κατά την προσευχή της Παρασκευής τη νέα εβδομάδα. Το κήρυγμα αυτής της εβδομάδας αναφέρει τζαμιά και θρησκευτικούς αξιωματούχους. Εδώ είναι ολόκληρο το κήρυγμα της εβδομάδας…

ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 DIANET: ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Κήρυγμα Παρασκευής Diyanet 6 Οκτωβρίου 2023 Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Στο εδάφιο που διαβάζεται, ο Κύριός μας Παντοδύναμος λέει: «Τα τζαμιά του Αλλάχ χτίζονται από εκείνους που πιστεύουν στον Θεό και την Εσχάτη Ημέρα, που προσεύχονται, δίνουν ελεημοσύνη και δεν φοβούνται κανέναν παρά μόνο τον Θεό. Είναι αυτοί που αναμένεται να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο.

Σε ένα χαντίθ που διάβασα, ο αγαπημένος μας Προφήτης (α.σ.) λέει, «Για τον Αλλάχ, τα πιο αγαπημένα μέρη στις πόλεις είναι τα τζαμιά».

Αγαπητοί πιστοί!

Τα τζαμιά και τα τζαμιά είναι σπίτια του Αλλάχ. Είναι σύμβολο του ισλαμικού πολιτισμού. Είναι η καρδιά των πόλεων. Είναι δείγμα της ενότητας και της αλληλεγγύης μας. Αυτοί είναι οι ναοί όπου στεκόμαστε πέντε φορές την ημέρα και βρίσκουμε ειρήνη ενώπιον του Κυρίου μας. Είναι τόποι λατρείας που μαρτυρούν τα αμήν που βγαίνουν από το στόμα μας και τα δάκρυα που ρίχνουμε μέσα μας.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Οι δάσκαλοί μας που εργάζονται ως υπηρέτες της φιλανθρωπίας στα τζαμιά μας είναι οι κληρονόμοι του τρόπου των προφητών που μας δίδαξαν τις αλήθειες της μεγάλης θρησκείας μας – του Ισλάμ. Είναι οι εκπρόσωποί μας που μεταφέρουν τις μοναδικές αρχές του Κορανίου και τα καλά ήθη του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ (sa.s). Αυτός που μετέφερε το Κοράνι στις καρδιές των πιστών: «Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που έγραψε το Κοράνι». «Εσύ που μαθαίνεις και διδάσκεις». Οι θρησκευτικοί μας αξιωματούχοι τιμούνται με προφητική εύνοια.

Αγαπητοί πιστοί!

Ο Παντοδύναμος Κύριός μας λέει τα εξής στο εδάφιο: “Όποιος από εσάς καλεί στο καλό και απαγορεύει το κακό: “Ας γίνει κοινότητα.” Ως Πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων, έχουμε υιοθετήσει αυτό το εδάφιο ως σύνθημά μας. αναβίωση όλης της ανθρωπότητας μέσα από μια ζωή με επίκεντρο το τζαμί. Οι δάσκαλοί μας, σηκώνοντας από τους μιναρέδες προς τον ουρανό, φώναζαν “حَىَّ عَلَى الصَّلاَةِ, Ελάτε, ας προσευχηθούμε!”, “حَىَّ عَلَى الْفَلاَحِ Ελάτε στη σωτηρία!” Καλεί όλους τους ανθρώπους να σωτηρία με την κραυγή του. Ο εθνικός μας ύμνος: «Εκείνα τα αντάν των οποίων οι μαρτυρίες είναι η βάση της θρησκείας· Για αυτόν τον σκοπό και σε αυτό το πνεύμα ήρθαν οι στίχοι «Γκρίνια πάνω από το αιώνιο σπίτι μου».

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Ακριβώς όπως ο Κύριός μας περιβάλλει όλα τα πλάσματα με το έλεός Του και τη συμπόνια Του με το όνομα al-Jami, τα τζαμιά μας αγκαλιάζουν όλους τους μουσουλμάνους ανεξάρτητα από τη φυλή, τη γλώσσα, το χρώμα και το φύλο τους. Ως θρησκευτικοί λειτουργοί, παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους μας σε πολλούς τομείς, όπως τζαμιά, μαθήματα Κορανίου, οικογενειακά και θρησκευτικά συμβουλευτικά γραφεία και κέντρα νεολαίας. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε ισλαμικά μηνύματα ευσπλαχνίας στους αδελφούς και τις αδερφές μας σε πολλά μέρη, από νοσοκομεία μέχρι κοιτώνες KYK, από αδέρφια με ειδικές ανάγκες μέχρι εξαρτημένους, από σχολεία έως χώρους εργασίας. Εκδίδουμε βιβλία και περιοδικά που μπορούν να διαβάσουν γυναίκες, άνδρες, παιδιά, μικροί και μεγάλοι και να μάθουν για τη θρησκεία, τις αξίες, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την ευλογημένη θρησκεία του Ισλάμ στο αγαπημένο μας έθνος και σε όλη την ανθρωπότητα μέσω των ψηφιακών καναλιών, του Diyanet TV και του Diyanet Radio. Θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να διδάξουμε το μεγάλο μας βιβλίο Κοράνι σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επαγγέλματος. Προσπαθούμε να πολεμήσουμε με γνώση και σοφία εναντίον εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θρησκεία μας, παραβιάζουν τις αξίες μας και βλάπτουν τη δομή της οικογένειάς μας.

Αγαπητοί πιστοί!

1-7 γιορτάζεται κάθε χρόνο. μέχρι τον Οκτώβριο, την εβδομάδα των τζαμιών και των θρησκευτικών αξιωματούχων. Ο ρόλος και η σημασία των τζαμιών και των θρησκευτικών μας αξιωματούχων στον πολιτισμό μας θα εξηγηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέσω εκδηλώσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό αυτή η εβδομάδα που βιώνουμε να είναι ευεργετική. Εύχομαι έλεος για τους εκλιπόντες και υγεία, ειρήνη και ευημερία για τους ζωντανούς θρησκευτικούς μας αξιωματούχους που πραγματοποίησαν την πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας από το παρελθόν έως σήμερα και που υπήρξαν παράδειγμα και οδηγός στο δρόμο της καλοσύνης, από τους ευεργέτες που έχτισαν και ανέπτυξαν τα τζαμιά μας και από ολόκληρη την κοινότητά μας.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Τελειώνοντας το κήρυγμά μου, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ένα πράγμα. Η προεγγραφή στο Χατζ 2024 λήγει στις 11 Οκτωβρίου. Τα αδέρφια και οι αδελφές μας που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά μπορούν να επισημοποιήσουν τις συναλλαγές τους μέσω του e-State. Μπορείτε να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το θέμα από τα γραφεία των επαρχιακών και περιφερειακών μουφτήδων μας.Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται;  Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται; Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;