Κήρυγμα Παρασκευής!  Η Diyanet συμπεριέλαβε τη Γάζα στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 3 Νοεμβρίου 2023

Κήρυγμα Παρασκευής! Η Diyanet συμπεριέλαβε τη Γάζα στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 3 Νοεμβρίου 2023

3 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin
Κήρυγμα Παρασκευής!  Η Diyanet συμπεριέλαβε τη Γάζα στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 3 Νοεμβρίου 2023


Ο επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων ανακοίνωσε το κήρυγμα που θα διαβαστεί κατά την προσευχή της Παρασκευής τη νέα εβδομάδα. Η Γάζα αναφέρεται στο κήρυγμα αυτής της εβδομάδας. Εδώ είναι ολόκληρο το κήρυγμα της εβδομάδας…

ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 DIANET: Η ΠΙΕΣΗ ΣΥΝΑΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΝΟ

Κήρυγμα Παρασκευής Η Diyanet συμπεριέλαβε τη Γάζα στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 3 Νοεμβρίου 2023

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Σήμερα περνάμε μια δύσκολη δοκιμασία ως άτομο, ως κοινωνία και ως άνθρωπος. Αξίες που κάνουν τους ανθρώπους ανθρώπους, όπως τα δικαιώματα, ο νόμος, η ηθική, η συνείδηση ​​και η συμπόνια. Καταπατείται από κατοχικούς τυράννους και τους υποστηρικτές τους. Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας έχουν καταδικαστεί να ζουν κάτω από καταπίεση, φυλακή και καταπίεση στην πατρίδα τους για σχεδόν έναν αιώνα. Σήμερα, μια μεγάλη γενοκτονία πραγματοποιείται στη Γάζα μπροστά στα μάτια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Αγαπητοί πιστοί!

Οι άγριοι εγκληματίες που διέπραξαν αυτήν την άνευ προηγουμένου γενοκτονία αντλούν κουράγιο από τη σιωπή και την αποδιοργάνωση της Ομάμα των Μωάμεθ. Ωστόσο, η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, μας καλεί σε ενότητα. Μας καλεί να είμαστε ενωμένοι και να δράσουμε μαζί. Θέλει να συνδυάσουμε όχι μόνο τις προσευχές μας αλλά και τις γνώσεις, τη δύναμη, τους υλικούς και πνευματικούς μας πόρους. Ο ποιητής της ανεξαρτησίας μας εκφράζει όμορφα αυτό το ερώτημα:

Ο εχθρός δεν μπορεί να εισέλθει σε ένα έθνος χωρίς διαίρεση,

Όσο χτυπάει την μπάλα, οι καρδιές δεν μπορούν να τη χωνέψουν.

Ω άνθρωποι!

Αυτή η βαρβαρότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα όχι μόνο για τους μουσουλμάνους αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Όλη η ανθρωπότητα ντρέπεται να σταθεί δίπλα, ακόμη και να υποστηρίξει φόνους που διαπράχθηκαν μπροστά στα μάτια του κόσμου. Γιατί οι καταπιεστές, που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από τους άλλους ανθρώπους και βλέπουν τη γη ως ιδιωτική τους ιδιοκτησία, δεν στοχεύουν μόνο το μέλλον των μουσουλμάνων, αλλά το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ανεξάρτητα από τη χώρα, τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη φυλή μας, είναι απαίτηση να είσαι άνθρωπος να αντισταθείς σε μια τέτοια σφαγή.

Όπου κι αν διαπράττεται η καταπίεση, όλοι έχουμε ευθύνη να πούμε στον καταπιεστή να σταματήσει. Γιατί η συναίνεση στην καταπίεση είναι επίσης καταπίεση.

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδερφές!

Στο εδάφιο που διάβασα στην αρχή του κηρύγματος μου, ο Κύριός μας ο Παντοδύναμος λέει: «Προσέχετε τη συμφορά που δεν είναι μόνο για τους καταπιεστές ανάμεσά σας και να ξέρετε ότι η τιμωρία του Αλλάχ είναι πολύ αυστηρή». Σε ένα χαντίθ, ο αγαπημένος μας Προφήτης (α.σ.) λέει: «Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τη σκληρότητα του καταπιεστή και δεν τον σταματούν, είναι αναπόφευκτο ότι ο Αλλάχ θα τους προκαλέσει γενικό μαρτύριο».

Καταλαβαίνουμε από αυτό το εδάφιο και το χαντίθ ότι? Εάν δεν αντισταθούμε στη βαρβαρότητα των δολοφόνων που σκοτώνουν αθώες ζωές, η φωτιά θα τυλίξει ολόκληρο τον κόσμο και κανείς δεν θα είναι ασφαλής. Αν δεν ακούμε τις κραυγές των παιδιών κάτω από τις βόμβες, όλοι πληγώνονται. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μπορεί πάντα να κάνει κάτι για να αποτρέψει το κακό. Ας παίξουμε έναν προειδοποιητικό ρόλο στην πρόληψη της καταπίεσης και στην παροχή ελπίδας στους καταπιεσμένους. Ας κάνουμε ό,τι χρειάζεται με τα χέρια, τη γλώσσα και την καρδιά μας. Μάλιστα, ο Προφήτης μας (sa.s) λέει σε ένα από τα χαντίθ του: «Όποιος βλέπει κακό ή αδικία, ας το διορθώσει με το χέρι του. Αν δεν μπορεί να το κάνει, ας το διορθώσει με τη γλώσσα. Αν δεν μπορεί να το κάνει, ας το μισήσει με την καρδιά του…»

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Ο καθένας μας, άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγάλοι, ας κάνει αυτό που μας αναλογεί για να τερματιστεί κάθε καταπίεση στον κόσμο. Hz. Ας συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και ενάντια στο ψέμα σαν το μυρμήγκι που πήγε να σβήσει τη φωτιά του Αβραάμ. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δύσκολες μέρες σίγουρα θα περάσουν. Η καταπίεση των καταπιεστών σίγουρα θα τελειώσει, οι καταπιεσμένοι θα χαμογελάσουν και η νίκη ανήκει στους πιστούς. Το αγαπημένο μας έθνος, η ελπίδα των καταπιεσμένων, θα κάνει ξανά τον κόσμο μας χώρα ειρήνης, με την επίγνωση της Ομμά.

Θα τελειώσω το κήρυγμά μου με έναν στίχο από το Κοράνι: Κύριε! Δώσε μας υπομονή και αντοχή. Κρατήστε τα πόδια μας γερά στο δρόμο μας. «Βοηθήστε μας ενάντια στους απίστους».Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται;  Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Τι είναι το Ruku και πώς γίνεται; Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;