Ακραία νέα: Ηρακλής τσέπης: Ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu, πόσα κιλά σήκωσε το ρεκόρ;  Πότε και γιατί πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου;

Ακραία νέα: Ηρακλής τσέπης: Ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu, πόσα κιλά σήκωσε το ρεκόρ; Πότε και γιατί πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου;

30 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Ακραία νέα: Ηρακλής τσέπης: Ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu, πόσα κιλά σήκωσε το ρεκόρ;  Πότε και γιατί πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου;


Με δεκάδες ρεκόρ, μετάλλια και αφοσίωση στο άθλημα από την ηλικία των 9 ετών, ο Naim Süleymanoğlu έμεινε στην ιστορία ως αθλητής που θαυμάζεται παγκοσμίως. Έτυχε μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο για την αθλητική του ζωή, αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου για το τι αντιμετώπισαν οι Βούλγαροι Τούρκοι. Εδώ είναι μια σύντομη ζωή του Süleymanoğlu, ο οποίος εργάζεται ακούραστα…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο NAİM SÜLEYMANOĞLU; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1967 στο Kırcaal της Βουλγαρίας, ο Naim Süleymanoğlu ήταν ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας με τρία παιδιά. Ο Süleymanoğlu, ο οποίος έκανε το powerlifting δημοφιλές και δημοφιλές στην Τουρκία, ανακαλύφθηκε όταν ήταν ακόμη παιδί.

Αφού ο δάσκαλος Hilmi παρατήρησε το ταλέντο του στην άρση βαρών, πήρε άδεια από την οικογένειά του και τον κατεύθυνε στο επάγγελμα της άρσης βαρών και άρχισε να σπουδάζει ως οικοτροφείο στο Kırcaal. Ο Naim Süleymanoğlu, ο οποίος πέρασε όλη του τη ζωή στην άρση βαρών εκτός σχολείου, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα σε νεαρή ηλικία εν μέσω ανησυχιών της μητέρας του.

Ο Süleymanoğlu, του οποίου η ηλικία μεγάλωσε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, κλήθηκε στην ομάδα μετά την επιτυχία του στο Kırcal και συνέχισε να εκπροσωπεί τη Βουλγαρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ σε ηλικία 16 ετών, ανακηρύχθηκε αθλητής της χρονιάς το 1984, το 1985 και το 1986.

Ξεκίνησε την άρση βαρών σε ηλικία 9 ετών και σε ηλικία 15 ετών κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Στα 16 του κέρδισε ξανά το χρυσό μετάλλιο, σπάζοντας όμως αυτή τη φορά το ρεκόρ.

Το 1984 έγραψε ιστορία ως ο δεύτερος αθλητής που σήκωσε το δικό του βάρος τρεις φορές. Μετά την πολιτική αφομοίωσης που ξεκίνησε στη Βουλγαρία το 84-85, το όνομά του άλλαξε από Naim Süleymanoğlu σε Naum Şalamanov. Μετά από εκείνη την ημέρα, ο Naim Süleymanoğlu, ο οποίος σχεδίαζε να διαφύγει στην Τουρκία και να επιστρέψει στην ταυτότητά του, βρήκε μια πρεσβεία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1986.

Βρήκε άσυλο στην Τουρκία μετά την προσωπική παρέμβαση του Turgut Özal.

Για να συμμετάσχει η Τουρκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ του 1988, η τουρκική κυβέρνηση πλήρωσε στη Βουλγαρία 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια και έλαβε την απαραίτητη άδεια. Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σουλεϊμάνογλου πέτυχε 145, 150,5 και 152,5 κιλά αντίστοιχα στο αρασέ 60 κιλών. 175, 188,5 και 190 kg σε ώθηση. Σήκωσε συνολικά 320, 339 και 342,5 κιλά και πέτυχε μια περήφανη νίκη καταρρίπτοντας έξι παγκόσμια και εννέα ολυμπιακά ρεκόρ, και έγινε ο πρώτος αθλητής που έφερε στην Τουρκία χρυσό μετάλλιο εκτός πάλης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έγραψε ιστορία σηκώνοντας 190 κιλά, δηλαδή 10 κιλά περισσότερο από τρεις φορές το βάρος του, και ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που το κατάφερε αυτό. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει άλλος ανυψωτής στον κόσμο που να έχει επαναλάβει αυτή την επιτυχία.

Ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu;

Είχε ένα συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο πολύ εύκολα. Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε ως «ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο» από τη Διεθνή Επιτροπή Τύπου Άρσης Βαρών.

Έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ 64 κιλών 4 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και κερδίζοντας ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά.

Μετά τις επιτυχίες του, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time και έδωσε ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη, μίλησε στον κόσμο για την καταπίεση των Βούλγαρων Τούρκων. Η Βουλγαρία, η οποία δέχτηκε μεγάλες πιέσεις μετά από αυτή τη διχοτόμηση, έπρεπε να ανοίξει τις συνοριακές της πύλες στους Τούρκους που ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου άρχισε να μνημονεύεται ως εθνικός ήρωας των Τούρκων της Βουλγαρίας.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ NAİM SÜLEYMANOĞLU

Ο Süleymanoğlu, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Ηρακλής τσέπης» λόγω του ύψους του 1 μέτρο και 47 εκατοστών, έγραψε ιστορία σηκώνοντας 3 φορές το βάρος του παρά το μικρό του ύψος και σπάζοντας πολλά ρεκόρ. Ο Süleymanoğlu, ο οποίος κατέχει συνολικά 63 ρεκόρ, 13 στους νέους και 50 στην κατηγορία των μεγάλων, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

ΠΟΣΑ ΔΩΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΓΓΡΑΦΕΙ Ο NAİM SÜLEYMANOĞLU;

Ο Süleymanoğlu, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ στην κατηγορία του αρασέ με 152,5 κιλά, έχει ρεκόρ 190 κιλών στο αρασέ. Αυτό το βάρος σημαίνει 10 κιλά περισσότερα από 3 φορές το δικό του βάρος στον αγώνα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, σήκωσε νεκρά 60 κιλά και σήκωσε 190 κιλά.

ΓΙΑΤΙ NAİM SÜLEYMANOĞLU SRI;

Ο Süleymanoğlu, ο οποίος υπέφερε από ηπατική ανεπάρκεια λόγω κίρρωσης του ήπατος, εισήχθη στην εντατική λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας μετά την επέμβαση, αν και του έγινε μόσχευμα. Ο Süleymanoğlu πέθανε στις 18 Νοεμβρίου 2017 μετά από συνέχιση της θεραπείας στην εντατική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σορός του Σουλεϊμάνογλου κηδεύτηκε στο μαρτύριο Edirnekapı στις 19 Νοεμβρίου.

Το νοσοκομείο έκανε δήλωση μετά τον θάνατο του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου